Meci cu caracter decisiv la Arena Antonio Alexe din Oradea în condițiile în care este permisă capacitate maximă

CSM CSU Oradea susține un nou joc cu caracter decisiv. Acesta va avea loc miercuri (16.03), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe din Oradea. Roș-albaștrii primesc replica lui Bakken Bears, în manșa a 2-a din sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2021/22.

Va fi primul joc de baschet organizat în templul baschetului orădean după renunțarea la restricții în contextul pandemiei COVID-19. Acesta va fi primul meci în care accesul publicului este permis la capacitate maximă (2.000 locuri disponibile în Arena Antonio Alexe) în sezonul competițional 2021/22 și primul fără alte condiții după mai bine de doi ani de zile. Acesta este meciul cu numărul 37 disputat de CSM CSU Oradea în cupele europene la Arena Antonio Alexe.

Roș-albaștrii au de recuperat un deficit de o posesie, mai exact două puncte. Ei au fost învinși în fieful campioanei din Danemarca la mijlocul săptămânii precedente cu scorul de 84-82.

Așadar, pentru a clarifica eventuale nelămuriri:

  • CSM CSU Oradea va fi declasară câștigătoare a acestei duble dacă câștigă meciul de la Arena Antonio Alexe cu o diferență de cel puțin trei puncte.
  • Bakken Bears se califică dacă învinge în manșa a 2-a sau dacă pierde la un punct diferență.
  • În cazul în care meciul de la Arena Antonio Alexe se încheie la egalitate după 40 minute de joc, atunci Bakken va fi desemnată învingătoare și se va califica datorită victoriei la din partide tur.
  • În eventualitatea în care CSM CSU Oradea va avea un avantaj de două puncte după cele 40 minute de joc efectiv în partida de pe teren propriu, atunci se va juca o repriză de prelungiri cu durata de 5 minute. Se vor juca atâtea repriza de prelungiri câte sunt necesare pentru a departaja cele două echipe la scorul general cumulat pe cele două manșe.

Staff-ul medical al CSM Oradea depune eforturi majore pentru a-l ajuta pe Dovis Bickauskis să se recupereze și să fie apt pentru meciul de miercuri. Lituanianul a efectuat câteva ședințe de terapie sub supravegherea medicului Alin Iova și a echipei conduse de acesta. Sunt speranțe pentru ca Dovis să fie pe parchet la primul angajament al partidei însă nu poate fi exclus riscul unei eventuale agravări a accidentării din zona mușchiului adductor, datorită specificului disciplinei, ce implică numeroase schimbări de direcție și solicitarea respectivului mușchi la maximum.

Martynas Paliukenas a acuzat dureri în zona gleznei chiar la încălzirea premergătoare meciului de la Pitești și a devenit indisponibil. Acesta a fost supus unor investigații medicale, urmând a se stabili un diagnostic, respectiv perioada de absență aferentă acestui tip de problemă.

Pe de altă parte, liderul echipei daneze, Michel Diouf tocmai a urcat pe primul loc al ierarhiei celor mai buni marcatori din istoria FIBA Europe Cup. Senegalezul are 901 puncte marcate în 73 apariții la nivelul acestei competiții și este primul jucător din istorie care a depășit borna 900. De altfel, Diouf este de mai mult timp liderul absolut al FIBA Europe Cup la recuperări (450) și la capace (92). De asemenea, el ocupă locul 3 în clasamentul all time la intercepții (71).

Bilete pentru meci sunt disponibile AICI. Abonamentele sunt valabile pentru partida cu Bakken Bears.

Meciul va fi transmis în direct pe DigiSport 4.