Meci special pentru Cristian Achim și Bobe Nicolescu

Meciul cu numărul 704 în calitate de antrenor principal al echipei CSM CSU Oradea pentru Cristian Achim. La distanță de 14 ani și 10 zile de la debutul absolut pe banca tehnică a echipei roș-albastre. El depășește perioada petrecută în Vâlcea natală (14 sezoane) ca antrenor pe parcursul acestui sezon.

Meciul cu numărul 348 în calitate de jucător al echipei CSM CSU Oradea pentru Bobe Nicolescu. Aflat la cel de-al 9-lea sezon în uniforma roș-albastră. Singura pe care a purtat-o la nivel profesionist până la această oră. Actualmente căpitan al Leilor Roșii. Cel mai longeviv component al actualei echipe și unul dintre cei mai longevivi jucători din istoria clubului.

Ambii de câte trei ori campioni ai României, câștigători ai SuperCupei României și medaliați cu bronz în FIBA Europe Cup!

Sâmbătă (18.11.2023) la Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea s-a consemnat un meci special pentru antrenorul principal și căpitanul echipei CSM CSU Oradea. Primul este născut, crescut și format profesional în Vâlcea. Cel din urmă a petrecut vacanțe de vară și nu numai în această zonă, având la rândul său rădăcini în acest județ. Ambii au amintiri de neuitat în această zonă a țării.

CSM CSU Oradea a obținut o victorie convingătoare, scor 90-74, fiind în control pe tabela de marcaj de la început și până la sfârșit. A fost însă o seară aparte pentru cei doi componenți de bază ai echipei bihorene. Întregul sector de tribună poziționat în spatele băncii echipei vizitatoare a fost ocupat de membri ai familiilor Achim și Nicolescu, prieteni și cunoștințe vechi ale celor doi. Oameni apropiați de componenții CSM Oradea și/sau de familiile acestora, care nu au putut rata ocazia de a-i vedea pentru prima dată în calitate de adversari ai echipei locale.

De altfel, atmosfera din Sala Sporturilor Traian a fost una deosebită pentru toți participanții la meci. Nu doar cei doi vâlceni din echipa orădeană ci toți componenții echipei au remarcat căldura publicului local, extrem de inimos și care a susținut formația gazdă pe tot parcursul meciului, indiferent de evoluția scorului sau de situații particulare consemnate pe parcursul meciului. Sală plină, atmosferă de familie, cu oameni de toate generațiile, veseli, bucuroși să fie prezenți la un eveniment sportiv important în comunitatea locală.

Pe această cale, CSM Oradea mulțumește publicului vâlcean pentru modul în care au fost primiți oaspeții la meciul de sâmbătă (18.11.2023), dar și reprezentanților clubului gazdă pentru ospitalitate. Lupta pentru atingerea obiectivelor continuă pentru aceste echipe, cât și pentru celelalte, dar câte o astfel de seară, cu sentiment de căldură familială, este exact ce are nevoie sportul românesc.

Foto: PinPhoto