Meciul cu numărul 800 pentru echipa de baschet se joacă tot acolo unde a avut loc debutul la promovarea în primul eșalon

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal Oradea se deplasează la Cluj-Napoca, acolo unde joi (15.02), ora 17:45, întâlnește pe CSM Tîrgu Mureș. Meciul contează pentru sferturile de finală ale Cupei României – ediția 2023/24.

Va fi meciul cu numărul oficial cu numărul 800 de la promovarea echipei în primul eșalon al baschetului masculin românesc. Aici sunt incluse jocurile din Liga Națională/Divizia A, atât sezonul regulat cât și playoff/playout, din Cupa României și cupele europene. CSM-ul are 626 apariții în primul eșalon al României, 102 partide jucate pe plan internațional, respectiv 68 în Cupa României și 3 în SuperCupă.

475 meciuri au fost câștigate și 324 s-au încheiat cu înfrângere pentru echipa orădeană. Asta înseamnă o rată de succes de 59,4%.

Numărătoarea a început la data de 8 Octombrie 2005. Atunci când CSM Oradea a jucat primul meci în Divizia A (actuala Ligă Națională). Debutul absolut s-a consemnat tocmai la Sala Horia Demian din Cluj-Napoca, locație în care se va desfășura și meciul aniversar, cu numărul 800. În urmă cu 18 ani și 4 luni, la primul meci oficial după obținerea promovării, CSM Oradea a fost învinsă de U-Mobitelco Cluj-Napoca, scor 69-93.

Coincidențele continuă oarecum. Meciul cu numărul 800 pentru CSM Oradea se dispută împotriva unei echipe din Tîrgu Mureș. Acel oraș care a revenit în prim planul baschetului masculin din România împreună cu Oradea. De altfel, istoria ne spune că Oradea și Tîrgu Mureș sunt între primele orașe de pe teritoriul României în care s-a jucat baschet.

Prima victorie a CSM Oradea s-a consemnat pe 19 Octombrie 2005, la Arena Antonio Alexe. CSM Oradea a învins atunci pe Dinamo București, una dintre principalele protagoniste ale acelor vremuri. Roș-albaștrii au învins vicecampioana de atunci a campionatului național Rezultatul final a fost de 66-65.

În sezonul 2023/24, CSM CSU Oradea are deja un număr de 34 partide disputate. Roș-albaștrii au învins în 24 și au pierdut de zece ori.

Așadar, pe lângă emoțiile evidente ale unui meci decisiv, cu caracter eliminatoriu, suporterii orădeni vor avea și un prilej de a aniversa un număr rotund și impresionant în ceea ce privește echipa de baschet a orașului lor.