Medalie de aur pentru Alex George Creț la Cupa Europeană pentru cadeți de la Zagreb, Croația

Alex George Creț, sportiv legitimat la CSȘ LPS Bihorul CSM Oradea, antrenat de Emil Morar, a obținut un rezultat de excepție la Cupa Europeană pentru cadeți de la Zagreb, Croația. Evenimentul s-a desfășurat la finele săptămânii precedente.

Creț a luat startul în limitele categoriei -90 kilograme, câștigând întrecerea. El a fost repartizat în Grupa C, unde a avansat direct în turul al 2-lea. Aici a trecut de Stanisalv Stefanovic, din Bulgaria. Ultetior, i-a învins pe Aleksandart Stojkov, din Serbia, respectiv pe Zalan Turanszki, din Ungaria.

Astfel, Alex a pătruns în semifinalele competiției, unde s-a duelat cu francezul Kenny Liveze. În ultimul act l-a întâlnit pe Aslan Popoyan, reprezentantul Austriei, pe care l-a învins la wazari.

Creț a fost sportivul anului 2018 la CSȘ LPS Bihorul Oradea. În cadrul amintitului an, acest sportiv a cucerit medalia de aur la Campionatul Balcanic și a fost multiplu medaliat la Campionatele Naționale. Principalele performanțe obținute în 2018 rămân medaliile de bronz cucerite la Campionatul European de Cadeți, atât în proba individuală (la categoria 81 kg), cât și cu echipa. De asemenea, a cuderit aurul la Cupa Europeană de Cadeți de la Cluj.

Foto: Tino Maric