Medalii de argint pentru atleții orădeni la Campionatul Național de la București

Ligia Bara și Eduard Hercuț, atleți legitimați la CSU CSM Oradea, au cucerit medaliile de argint la Campionatul Național de atletism, desfășurat la București. Competiția a fost rezervată pentru seniori, tineret și juniori I.

Ligia Bara, antrenată de Virgil Preda, s-a clasat pe locul al 2-lea la concursul de săritură în înălțime feminin. Sportiva orădeană a încheiat concursul cu rezultatul de 1.84 metri, fiind devansată de Daniela Stanciu de la Steaua București, autoare a unei sărituri de 1.94 metri, al 7-lea cel mai bun rezultat al probei la nivel mondial în acest an calendaristic.

Eduard Hercuț, antrenat de Florin Indrie, s-a clasat pe locul al 2-lea în proba de 3.000 metri masculin în concursul de tineret. El a încheiat cursa în 8 minute, 42.28 secunde. Cu acest rezultat Hercuț s-a clasat pe locul al 5-lea în întrecerea seniorilor. Acesta a luat startul și în proba de 1.500 metri, unde a obținut al 4-lea timp în întrecerea de tineret.

Ligia Bara va concura la finele acestei săptămâni la Campionatul Balcanic pentru seniori, care se va desfășura la Istanbul (Turcia). Competiția va fi urmată de Cupa Istanbul, un alt concurs internațional de anvergură, notează bihon.ro.

Foto: www.bihon.ro