Melania Kokovay participă la Campionatul European U16 Feminin Divizia B – ediția 2022

Melania Kokovay face parte din staff-ul tehnic al echipei naționale U16 feminin a României pentru Campionatul European Divizia B – ediția 2022. Fostă sportivă, actualmente antrenoare în cadrul Academiei CSM Oradea, Mela este antrenor asistent al acestui lot.

România participă la turneul de la Podgorica (Muntenegru). Compatrioatele noastre fac parte din Grupa D, alături de Luxemburg, Austria, Slovacia și Marea Britanie. Debutul tricolorelor este programat pentru vineri (19.08), ora 22, în compania britanicelor. Toate meciurile sunt transmise

Melania face parte din staff-ul condus de Veronica Gavrilă și din care mai face parte Florentina Pora. Delegația României îi mai cuprinde pe Paula Misăilă (coordonator) și Tiberiu Dumitrescu (director tehnic).

Lotul României este alcătuit din TENU CARLA MARIA, BARBU IRIS ALEXANDRA, TANASE DARIA MARIA, MUNTEANU KARINA MARIA, HARABULA MARA, ZANE AGNES ELENA, NEMES GRETA, BELEGANTE ILINCA MARIA, CARMACIU MARTA, SAVU-ISTRATESCU IOANA MARIA, PAUSAN DARIANA BEATRICE și SARBU BIANCA MIHAELA.

Născută pe 16 decembrie 1995, Melania a jucat baschet la nivel profesionist. Ea a deprins tainele jocului de baschet în Oradea, unde a evoluat pentru CSU Crișul la nivel juvenil. Apoi s-a alăturat lui CS Ball 6 Sfântu Gheorghe, echipă pentru care a evoluat în Campionatul Național U18 feminin.

Mela a debutat la nivel de seniori alături de Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, grupare pentru care a evoluat între 2012 și 2017. Ea a revenit la Oradea, unde în sezonul 2018/19 a jucat pentru CSU CSM Oradea, iar între 2019 și 2021 a activat pentru CSU Rookies Oradea. Ea are peste 150 meciuri jucate la nivelul primului eșalon baschetbalistic feminin al României.

De la întoarcerea la Oradea, în paralel cu activitatea de jucătoare, Melania Kokovay a făcut parte din colectivul tehnic al Academiei CSM Oradea. Între timp a renunțat la activitatea de sportivă, dedicându-se antrenoratului. Ea a pregătit mai multe grupe la categoria de vârstă supusă Selecției Naționale pe care Federația Română de Baschet o organizează la începutul lunii septembrie anul trecut. De asemenea, a făcut pate din staff-ul tehnic al mai multor echipe naționale de juniori.