Mihai Dringo a stabilit un nou record național în proba de 400 metri și a câștigat Campionatele Naționale de Seniori în aer liber

Mihai Dringo este campion național al României la atletism în probele de seniori și U23. Sportivul antrenat de Robert Olah, legitimat la CSU CSM Oradea, a câștigat întrecerea de 400 metri la Campionatele Naționale de Seniori în aer liber și probe combinate – ediția 2022, întreceri rezervate seniorilor și tineretului U23, eveniment organizat zilele trecute la Craiova.

Dringo a alergat proba în 45.38 secunde, un nou record național la seniori și implicit la U23. Acesta este cel de-al 8-lea rezultat pe plan european. Pentru prestația din 400 metri plat, sportivul de la CSU CSM Oradea a cucerit medalia de aur atât la nivel de seniori, cât și la U23.

Mihai Dringo a trecut astfel baremul (45.70 secunde) pentru calificarea la Campionatul European de Atletism – ediția 2022 în proba de 400 metri plat. Acest eveniment se va desfășura în perioada 15-25 August anul curent, la Munchen (Germania).

În cadrul Campionatelor Naționale de Seniori în aer liber, de la Craiova, Mihai Dringo a mai luat startul și în proba de 200 metri plat. Aici a stabilit al 2-lea timp și a fost recompensat cu medalia de argint la seniori, respectiv cu cea de aur la U23. El a oprit ceasul la 20.98 secunde.

Rezultatul menționat vine la scurt timp după ce Dringo a devenit campion balcanic. El a izbutit această performanță tot la Craiova, pe stadionul Nicolae Mărășescu. El a alergat atunci în 45.79 secunde, corectând recordul național la categoria U23. O performanță pe care, iată, a îmbunătățit-o la distanță de o săptămână.

Mihai Dringo a stabilit patru recorduri naționale pe parcursul anului calendaristic 2022. Pe lângă cele deja enumerate, el a mai reușit performanțe de acest gen la Istanbul (Turcia), în proba de 400 metri, respectiv în proba de ștafetă 4×400 metri.