Mihai Dringo participă la Campionatul European de Atletism de la Munchen (Germania) în proba de 400 metri

Mihai Dringo, sportiv legitimat la CSU CSM Oradea, antrenat de către Robert Olah, participă la Campionatul European de atletism pentru seniori – ediția 2022. Evenimentul se desfășoară la Munchen (Germania).

Atletul orădean reprezintă România în proba de 400 metri plat. Semifinala se desfășoară marți (16.08). Potrivit site-ului oficial al competiției, Dringo se situează pe locul 17 în ierarhia actuală pe plan european.

Dringo are un sezon de excepție, stabilind recordul național pentru seniori în luna Iunie, la Craiova, în cadrul Campionatelor Naționale de seniori în aer liber și probe combinate. El a alergat atunci proba de 400 metri în 45,38 secunde. Astfel, a trecut baremul stabilit pentru participarea la Campionatul European.

Amintim că Dringo este campion național de seniori și U23, dar și campion balcanic în proba de 400 metri. De asemenea, s-a clasat pe locul 2 în proba de 200 metri la seniori, fiind campion național U23.

Mihai Dringo a stabilit patru recorduri naționale pe parcursul anului calendaristic 2022. Pe lângă cele deja enumerate, el a mai reușit performanțe de acest gen la Istanbul (Turcia), în proba de 400 metri, respectiv în proba de ștafetă 4×400 metri.