Mihai Dringo, primul atlet din istoria CSM Oradea care a participat la un Campionat Mondial de Atletism pentru seniori

Mihai Dringo este primul atlet din istoria CSM Oradea care a luat startul la Campionatul Mondial de sală pentru seniori. El a participat, duminică (20.03), în calificările probei de 4×400 metri plat, reprezentând echipa României. Evenimentul este găzduit la Belgrad (Serbia).

Sportivul legitimat la CSM CSU Oradea, unde este antrenat de Robert Olah, a luat startul alături de Andrei Niculiță, Denis Toma și Robert Parge. Ștafeta României a oprit cronometrul în seria a 3-a de calificare le 3:13.14, pe ultimul loc într-o probă, una în care a concurat alături de Marea Britanie, Olanda și Polonia.

Amintim că în urmă cu două săptămâni Mihai Dringo a cucerit medalia de bronz la Campionatul Balcanic de Atletism în sală, la Istanbul (Turcia), în proba individuală de 400 metri plat. El a alergat proba în 46.79, un record personal în sală. Tot atunci a stabilit un nou record național absolut, cu 3:10.36, la nivel de seniori în proba de 4×400 metri plat, cucerind medalia de aur.

Anterior, la finele lunii Februarie anul curent, la București, Mihai Dringo a devenit dublu campion național în aceeași probă, de 400 metri individual. El a cucerit titlul național atât la seniori, cât și la tineret (U23).

Dringo este născut pe data de 6 Noiembrie 2001.