Mihai Sorin Dringo este campion național de seniori și seniori U23

Mihai Sorin Dringo, sportiv legitimat la CSU CSM Oradea, a câștigat proba de 400 metri plat din cadrul Campionatului Național de sală pentru seniori și seniori U23 – ediția 2023. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă (18.02), la București. Dringo a oprit ceasul la 47.93 secunde și s-a clasat pe primul loc, fiind desemnat campion național de seniori și seniori U23.

În cadrul acestui concurs, Dringo l-a devansat pe Robert Parge, clasat pe locul al 2-lea, cu un timp de 47.97 secunde.

Născut pe data de 6 Noiembrie 2001, Mihai Sorin Dringo este deținător al recordului național în proba de 400 metri plat, categoria seniori 23 ani. El a stabilit reperul în cursul acestui an calendaristic, oprind ceasul la 46.59 secunde, în cadrul IFAM World Athletics Tour Bronze, organizat la Gent (Belgia).

Sportivul orădean este calificat pentru Campionatele Europene de atletism în sală, eveniment programat pentru perioada 2-5 Martie anul curent, la Istanbul (Turcia). Rămâne de văzut dacă acest eveniment se va desfășura, după ce Balcaniada ce trebuia să se desfășoare în același oraș a fost anulată ca urmare a cutremurului ce a afectat Turcia.

Pe parcursul anului calendaristic 2023, Mihai Sorin Dringo va participa la Jocurile Mondiale Universitare, găzduite în China.