Moment jubiliar: Meciul cu numărul 80 în cupele europene pentru CSM CSU Oradea

Miercuri (26.10), ora 19:00, echipa de baschet masculin din cadrul Clubului Sportiv Municipal Oradea are programat cel de-al 80-lea meci în cupele europene. Momentul jubiliar se va consemnat la confruntarea cu Kangoeroes Mechelen, din Belgia.

Debutul absolut al CSM Oradea în arena internațională s-a consemnat pe 5 Noiembrie 2013, la Paks, în Ungaria. Roș-albaștrii au pierdut atunci pe terenul lui Atomeromu, cu un singur punct. Bihorenii au pierdut și al 2-lea meci, dar l-au câștigat pe al 3-lea, în Turcia.

Belgia devine cea de-a 20-a țară din care CSM-ul întâlnește un adversar într-un meci internațional cu caracter oficial. Celelalte 19 sunt Ungaria, Rusia, Turcia, Kazahstan, Slovacia, Bulgaria, Israel, Franța, Ucraina, Italia, Finlanda, Olanda, Germania, România, Elveția, Belarus, Polonia, Portugalia și Danemarca.

Formația orădeană are 35 victorii și 44 înfrângeri, adică un procentaj de succes de 44%. Va fi cel de-al 39-lea meci de cupe europene organizat la Oradea, dar al 2-lea la Oradea Arena, noua casă a CSM-ului.

Echipa antrenată de Cristian Achim este una dintre cele mai experimentate din istoria FIBA Europe Cup. CSM CSU Oradea are un bilanț de 22 victorii și 23 înfrângeri, fiind la cel de-al 7-lea sezon consecutiv în această competiție. Așadar, o victorie i-ar aduce pe Leii Roșii la un raport egal de victorii și înfrângeri în competiție.

Va fi cel de-al 712-lea meci oficial din istoria secției de baschet a CSM Oradea după promovarea în primul eșalon al baschetului din România. Roș-albaștii au 417 meciuri câștigate până la această oră.

Foto: Roby Boros