Mulțumim, Aaron!

Aaron Broussard își separă drumul de CSM Oradea. În vârstă de 31 ani, înalt de 1.92 metri, jucător de pozițiile 1-2, originar din Statele Unite ale Americii, Broussard a optat să-și continue cariera în altă țară.

El a fost liderul echipei orădene în sezonul 2020/21 la eficiență, puncte și intercepții pe meci. În 35 partide disputate, Aaron a avut medii statistice de 13.8 puncte, 3.9 recuperări, 3.1 pase decisive și 1.1 intercepții în aproape 23 minute pe partidă cu procentaje de 56% la aruncările de două puncte, 37% la trei puncte și 75% la linia de pedeapsă pentru 14.4 la eficiență.

Broussard a avut un rol crucial în cucerirea medaliei de bronz în FIBA Europe Cup, respectiv în calificarea echipei orădene în finalele din Cupa României și Liga Națională. El are 53 meciuri jucate în Liga Națională, 11 în Cupa României, 1 în SuperCupă, respectiv 21 partide în cupele europene în uniforma roș-albastră.

Absolvent al universității Seattle în 2012, Broussard a jucat la nivel profesionist în Danemarca, Franța, Polonia, respectiv Rusia. A venit în România, alăturându-se lui CSM CSU Oradea, în vara anului 2019 și s-a adaptat de minune pe malul Crișului Repede.

Un aspect puțin cunoscut despre Aaron este legat de faptul că el a suferit o accidentare pe 29 decembrie 2020, în ultimul minut al partidei din Liga Națională, pierdută în compania lui BC CSU Sibiu. El a fost diagnosticat cu o ruptură la degetul mic al mâinii stângi. A absentat la meciul din 30 decembrie, după care nu a mai lipsit la niciunul din cele 41 meciuri disputate de CSM CSU Oradea de la intrarea în anul calendaristic 2021. Aaron a fost supus unei intervenții chirurgicale la degetul accidentat după încheierea sezonului, iar în prezent se află în perioadă de recuperare.

Pe această cale, CSM Oradea îi mulțumește lui Aaron și familiei sale pentru clipele de neuitat oferite atât pe terenul de baschet cât și în afara lui pe parcursul ultimilor doi ani. Broussard este un etalon în ceea ce privește profesionalismul și seriozitatea atât în plan profesional, cât și personal. El va rămâne un jucător de referință pentru istoria clubului orădean, respectiv un om exemplar pentru toți cei cu care a interacționat în timpul petrecut la Oradea. Totodată îi urează mult succes în continuarea activității de jucător profesionist, dar și toate cele bune în plan personal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *