Mulțumim, Arturas!

CSM Oradea și Arturas Valeika își separă drumurile după patru ani de colaborare. Pivotul originar din Lituania a jucat pentru CSM Oradea între 2017 și 2021. Jucătorul, acum în vârstă de 35 ani, a fost o piesă de bază la câștigarea a două titluri naționale în România. De asemenea, Arturas a câștigat SuperCupa României, a disputat încă o finală de Liga Națională, respectiv patru finale de Cupa României.

Înalt de 2.07 metri, în vârstă de 36 ani, Valeika este jucător de poziția 5. El s-a alăturat echipei orădene în vara anului 2017, din postură de jucător aflat la primul angajament în țara noastră.

Arturas a jucat 127 meciuri în Liga Națională, 17 în Cupa României, una în SuperCupa României, respectiv 30 în cupele europene. În campionatul național al României, Valeika a avut medii statistice de 7.1 puncte, 4.9 recuperări (1.6 ofensive), 1.6 pase decisive, 0.9 intercepții și 0.6 capace în peste 22 minute pe partidă cu 64% la aruncările de două puncte, respectiv 11.1 la eficiență.

Valeika a fost o piesă de mare importanță în angrenajul formației antrenate de Cristian Achim, fiind un jucător esențial în defensiva echipei, respectiv un baschetbalist de mare importanță în ofensiva colectivă. Aportul său la parcursul CSM Oradea în ultimii patru ani nu poate fi cuantificat în statistici, fiind un profil de jucător care nu a strălucit din acest punct de vedere, dar care a găsit mereu soluții de a îmbunătăți și ajusta jocul colectiv al echipei sale, raportul la stilul și caracteristicile oponentului.

Născut la Vilnius, Arturas a jucat baschet la nivel universitar în Statele Unite ale Americii. În NCAA, Arturas a jucat pentru Midland (2004–2006) și Weber State (2006–2008). Imediat după absolvire a semnat primul angajament profesionist din carieră. El a jucat pentru Eisbaeren Bremenhaven, în primul eșalon baschetbalistic al Germaniei în sezonul 2008/09. Ulterior a jucat pentru SK Valmiera, BC Alytus, Perlas Vilnius, Cáceres Ciudad del Baloncesto, Neptūnas Klaipėda, Rūdupis Prienai,
Lietuvos rytas Vilnius, respectiv Lietkabelis Panevėžys.

El are 13 sezoane ca jucător profesionist și patru în campionatul universitar nord-american. În țara natală a bifat aproape șapte sezoane cu 217 prezențe. În Letonia și Germania a petrecut câte un sezon, iar în Spania a evoluat o jumătate de sezon.

Pe această cale îi mulțumim lui Arturas pentru aportul avut la progresul echipei și la scrierea unor pagini importante de istorie pentru baschetul orădean. De asemenea, îi urăm mult succes în plan personal și profesional.