Mulțumim, Milan!

Milan Mitrovic se desparte de CSM Oradea. La distanță de șapte ani de la începutul colaborării, tehnicianul originar din Belgrad a luat decizia de a căuta o nouă provocare în cariera sa de antrenor.

Înainte de a descoperi munca de antrenor antrenor, Milan a jucat baschet pentru BC Tas Belgrad (1994/95, cadeți), BC Stari Grad (1995/96, cadeți/juniori), BC Cubura (1996/97, juniori/seniori).

Mitrovic a început activitatea de antrenor în vara anului 2002, alături de echipa Superfund BP Belgrad. A petrecut patru sezoane la această echipă, fiind antrenor la nivel de mini baschet și cadeți. Cel mai bun rezultat s-a consemnat în anul 2004, când a obținut calificarea între primele opt echipe ale Serbiei la categoria U14.

În sezonul 2007/08 a activat la BC Kotez, unde a condus echipa de cadeți (U16) a clubului. În sezonul 2008/09 a colaborat cu BC Sporteko Belgrad, atât la nivel de seniori (asistent), cât și la cadeți (U16, principal). Milan a ocupat aceleași funcții la BC Torlak în sezonul 2010/11, pentru ca din vara anului 2011 să fie angajat la BC Radnicki Belgrad.

În primul sezon, 2011/12, Mitrovic a fost antrenor asistent al echipei de seniori, alături de care a jucat finala Cupei Serbiei. În stagiunea 2012/13 a fost antrenor principal la același club și în același timp a antrenat echipa a 2-a, angrenată în liga de dezvoltare a Serbiei, unde a obținut locul 4. În fine, în sezonul 2013/14, Milan Mitrovic a fost antrenorul asistent al echipei de seniori, angrenată în primul eșalon baschetbalistic al Serbiei.

Totodată, Milan Mitrovic a desfășurat o activitate intensă în cadrul Asociației antrenorilor de baschet din Serbia, unul dintre cele mai importante astfel de organisme din baschetul european. El a activat pe post de secretar general al asociației. Totodată a fost colaborator al revistei The Coach, o lucrare de mare valoare pentru antrenorii de baschet din Serbia și spațiul ex-iugoslav.

În vara anului 2014, Mitrovic a preluat funcția de antrenor asistent al lui Cristian Achim la CSM Oradea. El a venit în locul lui Călin Pop, cel care luase decizia de a se implica în coordonarea activității juvenile a clubului roș-albastru. Milan a obținut 209 victorii și 122 înfrângeri în postură de antrenor asistent al CSM CSU Oradea, cele mai importante rezultate fiind câștigarea a trei titluri de campion al României și o supercupă națională, alături de medalia de bronz în FIBA Europe Cup și cel mai îndelungat parcurs internațional pentru o echipă de baschet din România în epoca modernă a jocului.

Mitrovic este licențiat la cel mai înalt nivel posibil în baschetul internațional. El este absolvent al Academiei de Baschet din Belgrad și a dobândit licență FIBA care îi permite să activeze în postura de antrenor principal la orice nivel pe plan internațional.

În vârstă de 40 ani, sosit la Oradea când avea 33, Milan este tată a doi băieți, Luka și Dusan. Căsătorit cu Maja, familia Mitrovic domiciliază la Belgrad, localitatea de origine a tehnicianului care pe parcursul ultimilor șapte ani a numit Arena Antonio Alexe drept acasă. Începând din luna august anul curent, fostul antrenor asistent de la CSM CSU Oradea va activa în primul eșalon baschetbalistic al Poloniei, respectiv în Liga VTB.

Dincolo de toate realizările, Milan Mitrovic este un specialist de excepție și un om pe măsură. Abilitățile sale de comunicare cu sportivii au fost de mare preț pentru succesul echipei, iar firea și calitățile sale umane l-au făcut o persoană extrem de agreată și apreciată de-a lungul celor șapte ani petrecuți la Oradea. Foarte optimist, mereu vesel și pus pe șotii, un caracter deosebit și o persoană în preajma căreia toată lumea se poate simți în largul ei, Milan va intra în istoria clubului orădean atât pentru rezultate, cât și pentru impactul uman pe care l-a avut asupra echipei.

Ca urmare este firesc să îi dorim mult succes în plan profesional și să continue să rămână același om de excepție.

(1) Facebook