Mulțumim, Zoran Vranes

CSM Oradea și Zoran Vranes își separă drumurile. Antrenorul originar din Novi Sad, în vârstă de 32 ani, a petrecut ultimii patru ani alături de academia de baschet a clubului bihorean.

Foarte tânăr (ajuns la Oradea când avea doar 28 ani), dar extrem de dedicat muncii de antrenor, foarte priceput în activitatea specifică formării tinerilor, Zoki a colaborat cu Academia CSM Oradea, fiind unul dintre cei mai importanți oameni în activitatea juvenilă a celor șase jucători aflați la ora actuală în programul echipei de seniori a clubului. Este vorba despre Enzo Vescan, Vlad Marinău, Luca Năstruț, Denis Pătcaș, Bogdan Creț și Raul Igna.

Toți acești tineri au intrat în vizorul echipelor naționale juvenile ale României. Marinău are deja două participări la Campionatul European U16, Vescan a fost prezent la Europeanul U18 de anul trecut, iar Năstruț la cel U16. În fine, Pătcaș, Creț și Igna au jucat la Cupa Balcanică pentru echipa națională U15 a României în luna decembrie a anului trecut.

Palmaresul lui Vranes la cârma echipelor juvenile orădene cuprinde numeroase rezultate. Între acestea se evidențiază medalia de argint cucerită de LPS Bihorul CSM Oradea la U18 masculin, respectiv cea de bronz la U15 masculin în urmă cu un an, dar și alte clasări pe podiumul național, obținute de generațiile 2003 și 2004 în perioada petrecută de acesta la Oradea.

Totodată, Zoran a avut în subordine o mulțime de tineri orădeni care fie au descoperit jocul de baschet alături de el, fie au aprofundat noțiuni specifice acestei discipline. De alfel, Vranes a lucrat cu sportivii generațiilor 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, respectiv 2007.

În cei patru ani petrecuți la Oradea, Vranes a colaborat cu întreg colectivul tehnic de la Academia CSM Oradea, dar și cu antrenorii de la catedra de baschet a LPS Bihorul. În plus, Zoki a ținut legătura cu echipa de seniori, având contacte atât cu secunzii Milan Mitrovic și Radovan Markovic, cât și cu principalul Cristian Achim.

Conducerea CSM Oradea îi mulțumește lui Zoran Vranes pentru contribuția avută la formarea tinerilor orădeni în plan baschetbalistic și uman. De asemenea, îi este recunoscătoare pentru toate amintirile comune și îi urează mult succes în continuarea activității profesionale, precum și în plan personal.