Ne despărțim de anul 2022 cu o victorie și o atmosferă de excepție în Arena Antonio Alexe

CSM CSU Oradea a încheiat anul 2022 cu o victorie impresionantă, scor 89-66, în fața lui SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara. Meciul contând pentru etapa a 12-a din Conferința B a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23 a avut loc la Arena Antonio Alexe din Oradea, în prezența a aproximativ 1.859 spectatori.

O bună parte a jucătorilor care au evoluat în vechea casă a CSM-ului, dar și o mulțime dintre suporteri și-au amintit de marile meciuri disputate de roș-albaștri în Arena Antonio Alexe. A fost o revedere de bun augur, atmosfera creată de suporteri fiind răsplătită de echipă cu o prestație fantastică în repriza secundă, atunci când nivelul de energie a atins cote maxime atât pe parchet, cât și în tribune.

Chiar și jucătorii echipei roș-albastre care au evoluat pentru prima dată într-un meci de baschet la Arena Antonio Alexe s-au simțit foarte bine. Viteza și creativitatea lui Erick Neal au fost egalate de ambiție, combativitate și calități atletice de excepție. Dovadă modul în care fundașul american s-a ridicat după ce a fost victima unei coliziuni cu un adversar.

În trecut adversar al CSM-ului la Arena Antonio Alexe, Donatas Tarolis a fost pentru prima dată pe parchetul vechii săli din Oradea în calitate de component al echipei locale. Lituanianul și-a adus aportul ca de fiecare dată, indiferent de condiții, scor sau atmosferă, dar nu a ratat ocazia de a-i ridica în picioare pe suporteri cu o finalizare acrobatică.

Publicul nu s-a sfiit să-și manifeste trăirile. Peluza Antonio Alexe a fost la înălțime, iar spectatorii din toate colțurile sălii au ținut să-și gratuleze favoriții, să-i susțină necondiționat și să se bucure de acțiunile de mare spectacol create sau de finalizările în forță ale lui Mark Ogden, Donatas Tarolis și Justin Carter.

A fost seara perfectă pentru a încheia un an 2022 poate nu la fel de strălucitor din punct de vedere al rezultatelor precum precedenții, dar unul încărcat de noi amintiri, de bătălii și dueluri spectaculoase, de dorința de a furniza noi rezultate și a scrie alte pagini în cartea tot mai stufoasă a disciplinei cu mingea la coș, așa cum numai jocul de baschet poate să producă.

Conducerea CSM Oradea mulțumește pe această cale suporterilor pentru susținerea și sprijinul oferite pe tot parcursul anului calendaristic 2022. Ne despărțim cu zâmbetul pe buze și așteptăm întâlnirea cu noul an, respectiv cu toți cei care urmează echipa de baschet indiferent unde și când joacă.

Clubul Sportiv Municipal Oradea urmează să aniverseze 20 ani de existență. Nu sunt mulți, dar cu siguranță sunt două decenii în care s-au pus bazele pentru o secție de baschet care nu se sfiește să-și croiască propriul drum, să-și scrie propriile amintiri, să clădească propria imagine și împreună cu ele să creeze propriile tradiții.

Foto: Roby Boros