Nikola Markovic, cel mai bun marcator și recuperator al CSM CSU Oradea în campania continentală

Nikola Markovic este jucătorul cu cea mai mare medie de puncte marcate din lotul lui CSM CSU Oradea în campania continentală din sezonul 2019/20. El este unul dintre cei doar patru jucători care au evoluat în toate meciurile roș-albaștrilor din cupele europene în amintita stagiune: două partide în Basketball Champions League și 12 în FIBA Europe Cup.

Utilizat cu regularitate la poziția 4, având câteva apariții și la poziția 5, Nikola a postat medii statistice de 13.8 puncte, 5.1 recuperări, 3.3 pase decisive, 0.7 intercepții pentru 14.7 la eficiență. El a fost liderul roș-albaștrilor și la recuperare.

A terminat aventura continentală cu procentaje impresionante la aruncările din acțiune: 56% la două puncte, respectiv 51% la trei puncte. El a terminat cu 56% la linia de pedeapsă și a avut 27.1 minute pe partidă.

Un mix cu Nikola Markovic în link-ul alăturat.

Înalt de 2.08 metri, în vârstă de 30 ani, Nikola s-a alăturat lui CSM CSU Oradea în cursul sezonului 2018/19. El a venit de la Anwil Wlocklawek, acolo unde a evoluat în Basketball Champions League. Anterior experienței sale în Polonia, jucătorul ex-iugoslav a activat în Serbia și Grecia. Markovic a ajutat CSM-ul să câștige cel de-al 3-lea titlu național din istoria clubului. Apoi, Nikola a jucat un rol important la câștigarea primei SuperCupe din palmaresul roș-albaștrilor.