Nikola Markovic continuă la Oradea

Nikola Markovic și CSM Oradea continuă parteneriatul început în urmă cu mai bine de doi ani. Jucătorul ex-iugoslav va evolua pentru formația antrenată de Cristian Achim și în stagiunea următoare.

Sportivul originar din Serbia și-a legat, în urmă cu un an, viitorul de clubul roș-albastru și a mărturisit că se simte foarte bine la Oradea. Nikola este jucătorul CSM-ului și în sezonul competițional 2021/22, respectiv în stagiunea 2022/23.

Markovic a sosit la Oradea în cursul sezonului 2018/19 și i-a ajutat pe roș-albaștri să câștige campionatul. El a sosit atunci de la Anwil Wlocklawek, din Polonia, formație alături de care jucase în Basketball Champions League.

Înalt de 2.08 metri, Nikola are 31 ani, este originar din Serbia și evoluează la pozițiile 4-5. El este un jucător polivalent, capabil să-și ajute echipe în ambele faze ale jocului. Din punct de vedere ofensiv, jocul lui Markovic este caracterizat în primul rând de dorința de a pasa și de a juca colectiv, aspect care îl face plăcut atât de staff-ul tehnic, cât și de colegi. De asemenea, e capabil să arunce de la distanță și este posesor al unui joc eficient în spațiul de trei secunde. Din punct de vedere defensiv are capacitatea de a contribui atât individual, în mismatch, cât și în apărare colectivă.

În sezonul 2020/21, Nikola a avut 26 apariții în Liga Națională și a contribuit cu 8.7 puncte, 4.2 recuperări, 2.6 pase decisive, 1.0 intercepții în aproape 22 minute pe partidă pentru 10.6 la eficiență. De asemenea, Markovic a avut procentaje de 55% la aruncările de două puncte, 38% la trei puncte și 56% la linia de pedeapsă.

Totodată, Markovic a contribuit consistent la cucerirea medaliei de bronz în FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Acesta a fost principalul marcator al echipei orădene în campania 2019/20 a aceleiași întreceri.

Cariera profesionistă a lui Nikola Markovic a demarat pe parcursul sezonului 2005/06, alături de Mega Vizura Belgrad. El a jucat apoi, preț de cinci sezoane, pentru Steaua Roșie Belgrad, formație alături de care a evoluat și în Liga Adriatică. Ulterior a evoluat la FMP Belgrad, Vojvodina Novi Sad, KAOD, PAOK Salonic, Panelefsiniakos (toate Grecia), respectiv Trefl Sopot, Stal Ostrow, Stelmet Zielona Gora și Anwil Wlocklawek (toate în Polonia).

Nikola Markovic a cucerit medalia de aur, alături de generația 1989, la Campionatul European U18 masculin – ediția 2007, desfășurat în Spania. De asemenea, a făcut parte din echipa națională a Serbiei la Campionatul European U20 din anul 2009. El are un argint cu naționala Serbiei la Jocurile Mediteraneene, respectiv un bronz la Universiada de la Kazan, ambele în 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *