Nikola Markovic prefațează noul sezon competițional

Nikola Markovic, unul dintre jucătorii de bază ai CSM CSU Oradea în ultimul an și jumătate, a semnat un nou angajament, pe termen lung, cu gruparea roș-albastră. El a fost prezent la reunirea echipei de sâmbătă (15.08) și în pofida nesiguranței ce planează în tot ceea ce înseamnă activitatea sportivă, s-a declarat foarte fericit pentru că este din nou alături de colegii săi.

Jucătorul în vârstă de 31 ani, înalt de 2.08 metri, ce evoluează la pozițiile 4-5, a vorbit despre modul în care s-a încheiat sezonul precedent, perioada îndelungată de pauză, respectiv pofta de joc și de competiție.

Referitor la încheierea prematură a sezonului 2019/20, Nikola a spus:

Am acceptat ideea că nu se putea continua. Era vorba despre sănătatea tuturor și este o situație ce a avut impact nu doar asupra României, ci a întregii planete. Exista pericolul reprezentat de acest virus, foarte multe necunoscute legate de el, astfel încât consider că decizia de a opri activitatea a fost una normală, pe care am acceptat-o în pofida faptului că mi-am dorit, la fel ca toată lumea, să completăm sezonul. Nu a fost o chestiune de ceea ce ne dorim, ci una de sănătatea tuturor participanților la activitatea sportivă. Referitor la modul în care s-a terminat, evident sunt de părere că cea mai bună decizie a fost de a nu declara campioană din moment ce competiția era departe de a se termina.”

În ceea ce privește perioada îndelungată în care nu a existat competiție, Nikola a opinat:

Eu am stat în carantină la domiciliu când m-am întors acasă. Acesta a fost protocolul în vigoare în acea perioadă. Apoi am început să lucrez, iar în ultimele trei luni am făcut antrenamente individuale, respectând indicațiile autorităților. Eu pot să spun că sunt pregătit pentru a începe activitatea alături de echipă. M-am antrenat toată vara, dar mi-a lipsit competiția pentru că noi jucăm aici în colectiv. Îmi lipsește baschetul real, mi-au lipsit colegii și competiția.

Există zvonuri că startul sezonului va fi amânat. Am auzit acest lucru vineri, atunci când s-a anunțat amânarea tragerii la sorți pentru campionat și cupă. M-a întristat puțin acest lucru, dar cel mai mult mă motivează faptul că la un moment, nu știu când și în ce condiții, vom începe să jucăm.”

Markovic este bucuros pentru continuarea la Oradea, într-un mediu familiar, cu fețe cunoscute, Markovic este de părere că omogenitatea este un aspect foarte important. De asemenea, el a spus că este de acord cu obiectivele echipei.

Omogenitatea este un element foarte important în baschet. Nu doar pentru echipa noastră. E important să-ți cunoști antrenorii, colegii, să știi cum gândește fiecare, ce obiceiuri are, unde și cum se simt cel mai bine în teren. Practic știi cum respiră fiecare dintre oamenii care sunt în echipa ta. Eu cred că va fi un avantaj pentru noi, așa cum ne-a ajutat foarte mult și în sezonul trecut.

Am înțeles că vom avea un nou coleg de echipă. Deocamdată nu știm cine este, dar am convingerea că va fi un jucător care ne va ajuta să fim mai buni.

Sunt în totalitate de acord cu coach (n.r. Cristian Achim) și cu Șerban (Sere). Este evident că nu ne dorim nimic altceva decât să câștigăm campionatul și cupa. De asemenea, ne dorim să facem pasul următor în FIBA Europe Cup. Îmi pare rău că nu avem oportunitatea de a juca în Champions League, dar sunt de părere că avem șanse să îmbunătățim rezultatul din sezonul precedent în FIBA Europe Cup.”

Despre lipsa publicului, în condițiile în care Arena Antonio Alexe poate să fie un avantaj major pentru gazde cu prezența fanilor, Nikola Markovic a precizat:

Publicul este foarte important pentru mine. Sunt genul de jucător mai vulcanic, iar publicul mă alimentează cu energie. Când văd sala plină de oameni care ne sprijină și ne încurajează necondiționat este un plus pe care nu cred că avem cum să-l compensăm. Cu publicul alături eu nu am nevoie de altă sursă de motivare. Ațadar, în ceea ce mă privește, publicul îmi va lipsi enorm. Asta este noua realitate și va trebui să mă adaptez la ea. Nu sunt singurul, deoarece sunt mulți jucători care se simt mai bine cu public numeros în tribune, dar acest lucru nu este în puterile noastră să-l schimbăm. Putem doar să sperăm că la un moment dat, cât mai curând, ne vom întâlni cu fanii în sală. Deocamdată tot ce pot să spun este că îmi doresc enorm de mult să începem competițiile într-un fel sau altul.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *