Nikola Markovic vorbește despre calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea s-a calificat în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Formația roș-albastră a învins pe BC Dnipro, scor 78-72, într-un meci desfășurat marți (23.03), la Arena Antonio Alexe din Oradea, transmis în direct la DigiSport și pe canalul YouTube FIBA.

Nikola Markovic a fost unul dintre principalii remarcați ai confruntării. Venit de pe bancă jucătorul originar din Serbia a totalizat 21 puncte, având 70% la aruncările din acțiune și 71% la linia de pedeapsă. El a adăugat 4 recuperări, o pasă decisivă, respectiv un capac pentru 20 la eficiență și 8 la +/-.

La finalul partidei, numărul 44 de la CSM CSU Oradea a opinat:

„Am avut o abordare foarte bună pentru acest meci. Consider că am avut aceeași atitudine și energie precum la turneul final de Cupa României din urmă cu două săptămâni. Cred că acest lucru ne-a adus victoria.

Dacă este să ne gândim la probleme cu siguranță am fost îngrijorați de faptul că nu am avut meci oficial de exact două săptămâni. O perioadă prea lungă pentru o echipă fără meci oficial chiar înaintea unui turneu precum acesta. În pofida acestui lucru eu cred că am obținut o victorie meritată.”

Întrebat cum apreciază prestația sa din repriza secundă, cu precădere în secvența a 3-a, atunci când a etalat o seried e procedee impresionante, Nikola a precizat:

„Mă simt extraordinar în acest moment. Sunt fericit că pot să contribui, că pot ajuta echipa să câștige. Îmi doresc să fiu implicat în jocul echipei și consider că cel mai important lucru este să câștigăm. Atunci toată lumea este fericită.”

CSM CSU Oradea este sfert finalistă a unei competiții continentale pentru prima dată în istorie. Întrebat cum se simte în această postură, Markovic a afirmat:

„Atunci când am decis să-mi prelungesc contractul cu CSM Oradea mi-am pus în gând că doresc să devin parte din istoria acestei echipe. Așadar, faptul că am obținut cel mai bun rezultat din istoria echipei în FIBA Europe Cup mă emoționează și mă face fericit.

Sunt suficient de mâhnit că am ratat cupa, deoarece ar fi însemnat un nou moment istoric pentru clubul din Oradea. Este foarte greu să uităm acea finală de cupă, dar nu avem de ales, trebuie să mergem mai departe.”

Rugat să prefațeze meciul cu Reggio Emilia, programat joi (25.03), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe, jucătorul în vârstă de 32 ani a afirmat:

„Am urmărit cu atenție meciul dintre Reggio Emilia și Sibiu. Italienii sunt foarte puternici, joacă în viteză, atacă la primul avantaj pe care îl sesizează, au talie și forță în spațiul de trei secunde. În ceea ce ne privește sunt încrezător că vom lupta împotriva lor, sper la tot ce este mai bine și vom vedea joi ce se va întâmpla.”

Foto: Roby Boros