Noi informații despre configurația Grupei E în FIBA Europe Cup, cea din care face parte CSM CSU Oradea

FIBA Europe a oferit informații referitor la procedura prin care Unicaja Malaga va fi înlocuită în Grupa E, cea din care face parte CSM CSU Oradea în prima fază a grupelor din FIBA Europe Cup – ediția 2022/23. Echipa spaniolă a câștigat turneul preliminar din Basketball Champions League și a avansat în grupele acestei competiții, eliberând locul din FIBA Europe Cup.

În urma celor consemnate în preliminariile Basketball Champions League s-a stabilit că există trei locuri suplimentare în grupele FIBA Europe Cup. Acestea vor fi ocupate de echipe învinse în finalele turneelor preliminare FIBA Europe Cup.

Sunt patru turnee de calificare în FIBA Europe Cup, toate desfășurându-se în cursul acestei săptămâni (27/30 Septembrie 2022). Câștigătoarele celor patru turnee de calificare se califică în grupele FIBA Europe Cup. Trei dintre cele patru finaliste ale turneelor de calificare vor intra în grupele FIBA Europe Cup din postură de lucky loseri.

În Grupa E, cea din care face parte CSM CSU Oradea, va fi repartizat al 2-lea lucky loser (echipa care va avea cel de-al 2-lea cel mai bun coșaveraj în urma meciurilor din semifinale și finalele turneelor de calificare). În acest moment există 22 variante pentru ocuparea locului disponibil în grupa roș-albaștrilor.

Amintim că în Grupa E din FIBA Europe Cup, prin tragere la sorți, alături de CSM CSU Oradea, a mai fost repartizată Kangoeroes Mechelen, vicecampioana Belgiei. În fine, o altă echipă va avansa în această grupă prin câștigarea turneului de calificare de la Cholet (Franța). Participă următoarele echipe: Cholet Basket (FRA), Besiktas Istanbul (TUR), ZZ Leiden (NED), Czarni Slupsk (POL), respectiv Jamtland Basket (SWE).

Primul meci al CSM CSU Oradea în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23 se dispută pe 12 Octombrie anul curent, în deplasare. Ulterior, adică pe 19 și 26 Octombrie, respectiv pe 2 Noiembrie, roș-albaștrii vor juca pe teren propriu în această competiție.