Noul an începe cu o deplasare la București, în fieful echipei cu cele mai multe titluri naționale

Anul calendaristic 2023 demarează în forță. Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal din Oradea are programate opt meciuri oficiale în prima lună calendaristică.

Totul începe cu o deplasare în capitală, acolo unde CSM CSU Oradea are programat meciul cu Dinamo București, contând pentru etapa a 13-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23, Conferința B. Partida se dispută miercuri (04.01), ora 16:30, la Sala Dinamo din București. Jocul va fi transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport.

Formația antrenată de Sotiris Manolopoulos nu a mai jucat din 23 Decembrie 2022, atunci când a fost învinsă surprinzător de Laguna București, formație ce nu câștigase niciun alt meci până atunci. Astfel s-a încheiat o serie de patru victorii pentru Dinamo. Această grupare a ajuns la un bilanț general de 7-4 ce o poziționează pe locul al 3-lea în clasamentul la zi.

CSM CSU Oradea a terminat anul 2022 în notă pozitivă. Roș-albaștrii au reacționat după eșecul suferit în fața lui Anwil Wloclawek și s-au impus în confruntarea cu SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara, scor 89-66. Astfel, formația antrenată de Cristian Achim a ajuns la 9-1, urcând pe prima poziție a clasamentului în Conferința B din LNBM.

În tur, la Oradea Arena, CSM CSU s-a impus cu scorul de 85-68. Avea să fie cea de-a 26-a victorie din totalul de 40 confruntări directe cu Dinamo București. În jocurile în care Dinamo a fost gazdă, scorul confruntărilor directe este de 10-8 în favoarea acestei echipe. La precedenta confruntare din Sala Dinamo, gazdele au învins cu scorul de 79-62. A fost un meci din primul tur al playoff-ului LNBM din sezonul trecut.

CSM CSU Oradea se pregătește pentru meciul cu Dinamo București în formulă completă. Deplasarea în capitală este programată pentru ziua de marți (03.01). De cealaltă parte, Dinamo se confruntă cu anumite probleme de efectiv. Este cert că vor absenta Toni Katic și Radu Vîrnă. Rămâne de văzut dacă vor fi și alte absențe în efectivul formației din București.