Noul protocol medical al Federației Române de Baschet pentru organizarea și desfășurarea competițiilor de baschet în sălile de sport

Federația Română de Baschet a dat publicității Protocolul Medical privitor la organizarea și desfășurarea competițiilor de baschet în sălile de sport – emis în luna septembrie și valabil pentru sezonul competițional 2021/22. Acesta se aplică pentru competițiile Liga Națională Masculin și Feminin, Cupa României Masculin și Feminin, respectiv Liga 1.

În ceea ce privește accesul publicului, regulile impuse sunt:

Accesul spectatorilor la competitiile de baschet in spatii inchise

1. Spectatorii au acces la competitiile de baschet in spatii inchise (sali de sport) de pe teritoriul Romaniei respectandu-se legislatia in vigoare de la momentul meciului (inclusiv Hotarari CNSU actualizate) si normele din Anexa 7 din Ordinul comun MTS si MS, nr. 535/1505, din 11.08.2021.

Au acces:

  • persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului Sars-Cov-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore;
  • persoanele care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2.
  • copiii mai mari de 12 ani

2. Conditii generale de acces in salile de sport

Toate portile de acces in interiorul arenei sportive vor fi deschise. Organizatorul va comunica spectatorilor orele recomandate pentru sosirea la eveniment, precum si poarta de acces recomandata, pentru a minimiza riscul de creare a aglomeratiei in aceste puncte.

De asemenea, vor exista marcaje care sa ajute persoanele sa pastreze distanta de siguranta de minim 1 m. Accesul in incinta va fi permis in urma triajului observational. Nu se va permite accesul persoanelor care prezinta simptome evidente de infectie respiratorie (tuse, stranut, rinoree etc). In cazul unei temperaturi peste 37,3°C, se repeta termometrizarea dupa 5 minute de repaus. Daca temperatura ridicata se mentine, persoana in cauza va fi izolata de restul grupului si i se va recomanda sa contacteze autoritatile sanitare. Controlul de securitate de la porti se va face doar vizual, spectatorii fiind rugati in prealabil sa colaboreze cu stewarzii si sa prezinte de buna voie obiectele pe care le detin in buzunare si/sau genti. Daca este necesar, verificarea corporala va fi efectuata de stewarzi, care vor folosi masti de protectie, manusi de unica folosinta.

Accesul in arena va fi permis doar cu genti mai mici sau egale cu o coala A4. Nu se permite accesul cu mancare sau bautura din exterior.

Purtarea mastii de protectie de catre spectatori este obligatorie in sala de sport.

Organizatorul are obligatia de a marca in mod corespunzator spatiile unde spectatorii se pot aseza in tribune, tinand cont de gradul de ocupare al acestora.

3. Organizatorul va respecta pentru accesul spectatorilor in sala de sport toate normele prevazute in Anexa 1 si Anexa 7 din Ordinul comun al MTS si MS in vigoare, precum si a deciziilor CNSU. Organizatorul va colabora direct cu Directia de Sanatate Publica locala pentru prevenirea raspandirii virusului Sars Cov-2 la meciuri.

Întregul protocol medical al FRB poate fi consultat AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *