O nouă dublă deplasare pentru CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea susține următoarele două meciuri în deplasare. Roș-albaștrii urmează să se dueleze cu Anwil Wloclawek în FIBA Europe Cup, respectiv cu FC Argeș Pitești în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23.

Delegația orădeană pleacă, așadar, într-o nouă deplasare dublă, la scurt timp după cea în care a legat meciurile din Cipru și de la Constanța, tot așa, în FIBA Europe Cup și LNBM. Iată programul celor două partide pe care CSM-ul le susține în cursul acestei săptămâni:

– Miercuri (01.02), ora 19:30, vs Anwil Wloclawek – în direct pe canalul FIBA The Basketball Channel (YouTube)
– Sâmbătă (04.02), ora ?, vs FC Argeș Pitești – în direct pe canalul FRB TV (YouTube)

Roș-albaștrii se antrenează în cursul zilei de luni pe plan local, iar marți dimineață pornesc spre Polonia. Călătoria cuprinde două drumuri cu autocarul și un zbor, iar la destinație se va desfășura un prim antrenament în sala lui Anwil Wloclawek. CSM-ul va mai efectua un al 2-lea antrenament în dimineața meciului.

Ziua de joi este destinată călătoriei spre Pitești, acolo unde vineri după-amiază și sâmbătă dimineața sunt programate două ședințe de antrenament. Ora jocului cu FC Argeș urmează să fie comunicată, iar la încheierea acestei partide este programat drumul spre casă.

Delegația CSM Oradea cuprinde 12 jucători pentru această dublă deplasare. Este vorba despre următorii:

– Fundași – Erick Neal, Tudor Gheorghe, Kris Richard, Stephen Holt
– Extreme – Bobe Nicolescu, Josh Bostic, Enzo Vescan, Luca Năstruț
– Pivoți – Mark Ogden, Nikola Markovic, Cătălin Baciu, Donatas Tarolis

Absentează Justin Carter, în convalescență după intervenția chirurgicală suferită la genunchi.

Situația în Grupa L după patru etape

1. Anwil Wloclawek – 3/1
2. CSM CSU Oradea – 2/2
3. Brose Bamberg – 2/2
4. Keravnos BC – 1/3

CSM CSU Oradea are nevoie de o victorie în fieful lui Anwil Wloclawek. Dacă o obține, atunci va fi la mâna propriului rezultat în ceea ce privește calificarea înaintea ultimei etape. Cu o victorie la mai mult de 18 puncte diferență, nu doar că va fi la mâna propriului rezultat, dar va avea prima șansă la câștigarea grupei ceea ce echivalează cu disputarea meciului retur din sferturile de finală pe teren propriu.

Dacă pierde în Polonia, CSM CSU Oradea păstrează șanse de calificare însă nu va mai fi depinde doar de propriul rezultat. Mai exact, un eșec al roș-albaștrilor la Wloclawek, coroborat cu un scontat succes al lui Brose Bamberg în celălalt meci al rundei ar însemna că CSM-ul trebuie să-și câștige meciul din runda a 6-a și să spere la o victorie a lui Anwil în fața lui Brose.

În cadrul etapei a 5-a, Brose Bamberg primește vizita lui Keravnos BC. Este ultima șansă pentru echipa din Cipru. Aceasta va fi eliminată din calcule în eventualitatea unei înfrângeri. Dacă reușește surpriza și învinge în Germania, atunci echipa antrenată de Michalis Kakiouzis va avea în continuare șanse de calificare în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

Cifre

– În această dublă deplasare se vor disputa meciurile 29 și 30 din actualul sezon competițional pentru CSM CSU Oradea.
– Meciul cu Anwil Wloclawek va fi cel de-al 88-lea în cupele europene pentru CSM CSU Oradea.
– Va fi cel de-al 54-lea meci în FIBA Europe Cup.
– Va fi cel de-al 7-lea meci în compania unei echipe din Polonia în FIBA Europe Cup, împotriva celui de-al 4-lea oponent diferit.
– Echipa de baschet CSM CSU Oradea a însumat 29 zboruri până la această oră în sezonul competițional 2022/23. Roș-albaștrii vor acumula alte trei zboruri în dubla deplasare Polonia-Pitești.