O nouă săptămână de provocări baschetbalistice s-a încheiat la Costinești

Sportivii din cadrul Academiei CSM Oradea au avut parte de o experiență deosebită în cadrul Festivalului Național de minibaschet – ediția 2022. Cea de-a 2-a săptămână de competiții organizată la Costinești, sub egida Federației Române de Baschet, a reunit un număr impresionant de echipe și tineri practicanți ai jocului de baschet.

Două echipe din cadrul clubului orădean s-au întrecut cu reprezentantele altor structuri sportive angrenate în minunata lume a jocului cu mingea la coș. Ambiția și pasiunea au ținut loc lipsei de experiență, dar rostul competițiilor de mini și baby baschet este tocmai acela de a-i ajuta pe micuți să dobândească experiență relevantă de joc, să se familiarizeze cu provocările pur baschetbalistice, împreună cu deprinderea și însușirea de noi tehnici.

Nu au lipsit și experiențele sezoniere, componenții delegației orădene având oportunitatea de a se relaxa și juca în Marea Neagră. De asemenea, antrenorii s-au îngrijit ca tinerii orădeni să aibă parte de o experiență completă pe litoral. Similar colegilor de la babybaschet în prima săptămână la Costinești, componenții echipelor orădene au avut oportunitatea să fie în pielea colegilor mai mari, de la secția de seniori. În fiecare seară ei au oferit interviuri și au vorbit despre experiențele trăite pe litoralul Mării Negre.

Galerii foto, transmisiuni în direct și alte informații se pot găsi AICI.

Cele două echipe orădene, antrenate de Andrei Ciordaș, Krisztina Kokovay, alături de Rolland Marfici și Ștefan Abrudan, au experimentat ambele stări cu care se confruntă orice grupare angrenată în lumea sportului: bucuria victoriei, dar și amărăciunea înfrângerii. Totul însă se termină pe teren, aceasta fiind una dintre principalele lecții pe care trebui să o învețe orice practicant al sportului.

Rezultatele celor două echipe orădene în cadrul competiției de minibaschet pot fi consultate AICI.

Urmează a 3-a săptămână de baschet la Costinești. Este vorba despre Campionatul Național U12. CSM Oradea va fi reprezentată de o echipă în această întrecere, fiind antrenată de Zoltan Hidi și Krisztina Kokovay, sub coordonarea Anamariei Mesaros. Mai multe informații despre activitățile echipei de la generația 2010 vor putea fi găsite zilnic pe pagina de Facebook și pe contul de Instagram Asociația Sportivă Baschet Star Oradea.