O primă „finală” pentru CSM CSU Oradea în sezonul 2022/23 are loc miercuri (26.10), la Oradea Arena

CSM CSU Oradea are programată o primă „finală” în acest sezon. Roș-albaștrii se află într-o situație în care au neapărată nevoie de victorie în confruntarea cu Kangoeroes Mechelen, din Belgia, în cadrul etapei a 3-a din Grupa E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23.

Explicăm mai jos de ce meciul cu Kangoeroes este o veritabilă finală pentru CSM CSU Oradea. Cert este că echipa are nevoie de susținerea suporterilor și face apel la toți cei care iubesc baschetul și sportul să vină miercuri la Oradea Arena pentru a încuraja CSM-ul.

Motivația este clară. Toată lumea este conștientă de importanța acestui meci, iar componenții echipei înțeleg importanța momentului. Pentru a fi o echipă completă avem nevoie de aportul suporterilor. De toți cei care au emoții la meciurile echipei. De cei care se bucură la fiecare sclipire în viteza și creativitatea lui Erik, la mișcările de felină ale lui Kris, de constanța și precizia de metronom a lui Doni, de experiența și talentul lui Justin, de apărarea câinească a lui Steve și Bobe, de prezența impozantă a lui Bobo, de jocul complex al lui Mark și de calitățile celorlalți jucători din lot, respectiv de munca depusă de antrenori. Fiecare dintre ei depune toate eforturile pentru a ajuta echipa în cea mai importantă partidă a începutului de sezon 2022/23.

Așadar, orice pasionat de sport, orice iubitor al baschetului, trebuie să fie prezent al Oradea Arena pentru un prim meci de importanță majoră pentru CSM CSU Oradea.

Toți cei interesați de acest meci sunt invitați la Oradea Arena. Bilete se pot achiziționa online pe platforma Eventbook.ro – click AICI, la sediul CSM Oradea – str. Traian Blajovici, Nr. 24, ori la librăria Humanitas – str. Republicii. Abonamentele sunt valabile la acest meci, iar cei care nu le-au ridicat până acum sunt invitați să o facă în cursul următoarelor zile. Detalii referitor la programul casieriei de la sediul CSM Oradea se găsesc AICI. Pe această cale facem apel, pentru a evita aglomerația de la casa de bilete ce va funcționa miercuri (26.10), cu începere de la ora 18:00, să-și procure biletele anticipat pentru a veni liniștiți și pentru a evita coada de la casa de bilete. Toate detaliile cu privire la accesul în Sala Polivalentă Oradea Arena sunt AICI.

De ce este o finală?

Situația actuală în grupă obligă formația bihoreană la victorie în partida programată miercuri (26.10), la Oradea Arena. Asta pentru că rezultatele consemnate până la această oră ca fac șansele de calificare în faza următoare a competiției pentru CSM CSU Oradea depind în mare măsură de acest meci.

Iată rezultatele consemnate în primele două etape:

Etapa 1 (12.10)
– Rilski Sportist vs Kangoeroes Mechelen, scor 66-100
– Cholet Basket vs CSM CSU Oradea, scor 99-81

Etapa 2 (19.10)
– CSM CSU Oradea vs Rilski Sportist, scor 99-63
– Kangoeroes Mechelen vs Cholet Basket, scor 88-85

Situația în clasament este următoarea:

1. Kangoeroes Mechelen – 2/0
2. Cholet Basket – 1/1
3. CSM CSU Oradea – 1/1
4. Rilski Sportist – 0/2

Programul etapei a 3-a:

Marți (25.10)
– Rilski Sportist vs Cholet Basket – ora 19:15

Miercuri (26.10)
– CSM CSU Oradea vs Kangoeroes Mechelen – ora 19:00

Belgienii de la Kangoeroes au o serie activă de patru victorii în toate competițiile. Ei au un moral excelent referitor la parcursul european, după o victorie categorică în deplasare, respectiv succesul în fața francezilor de la Cholet – cotați printre favoriți la câștigarea trofeului.

Calculele simplificate indică următoarele:

  • O înfrângere pentru CSM CSU Oradea în partida cu Kangoeroes de miercuri reduce substanțial șansele de calificare ale echipei roș-albastre
  • O victorie pentru CSM CSU Oradea în fața echipei belgiene menține gruparea bihoreană în cursa pentru calificarea în primele 16.

Primele două clasate la încheierea returului, adică la data de 30 Noiembrie anul curent, avansează în faza următoare.

Foto: Roby Boros