Parcursul din acest sezon al celorlalte echipe calificate la F4-ul FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea se numără între cele patru echipe calificate la turneul final FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Roș-albaștrii vor încheia competiția între grupările de top ale acestei competiții continentale la startul căreia s-au aliniat 21 grupări.

Formația pregătită de către Cristian Achim se duelează cu Arged BMSlam Stal Ostrow din Polonia pentru un loc în finala competiției. Pe cealaltă parte de tablou, BC Parma Perm din Rusia se confruntă cu Ironi Ness Ziona din Israel.

În prezent, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 9 victorii și 4 înfrângeri cu care se situează pe locul al 8-lea în Liga Națională, având cel mai mic număr de meciuri disputate dintre toate competitioarele în această întrecere.

Arged BMSlam Stal Ostrow a terminat sezonul regulat în Polonia cu un bilanț general de 20-10 și se situează pe locul al 2-lea, cu mențiunea că o echipă o mai poate devansa dacă își va câștiga jocul restant. Această echipă este cunoscută publicului orădean pentru participarea la turneul memorial Elemer Tordai din 2016.

BC Parma Perm ocupă locul al 9-lea în ierarhia la zi a redutabilei Ligi VTB. Această echipă are un bilanț general de 7-11 și păstrează șanse de calificare în playoff-ul acestei întreceri. De altfel, Parma parcurge al 2-lea sezon consecutiv cu șanse de calificare în fazele eliminatorii în amintita competiție, în paralel cu calificarea la F4-ul FIBA Europe Cup.

Ironi Ness Ziona se află pe locul al 8-lea în Winner League – primul eșalon baschetbalistic din Israel. Amintita echipă, fost adversar al CSM CSU Oradea în FIBA Europe Cup – ediția 2019/20, are un bilanț general de 8-9 în competiția internă și devansează pe Maccabi Rishon LeZion, formație ce a evoluat în EuroCup în actualul sezon.

Interesant este faptul că Ostrow și Ness Ziona s-au confruntat direct la Wlocklawek (Polonia) în faza grupelor, la finele lunii ianuarie. Ostrow a triumfat atunci cu scorul de 93-86. De altfel, Arged BMSlam Stal Ostrow are un bilanț general de 5-0 în actuala campanie FIBA Europe Cup.

În schimb, BC Parma Perm are 4-0, după ce a făcut parte dintr-o grupă de trei, adică a jucat un meci mai puțin în faza grupelor. Rușii, similar polonezilor, sunt neînvinși în FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Ironi Ness Ziona are un bilanț de 4-1 la general, singurul eșec fiind consemnat în duelul cu polonezii.

Amintim că CSM CSU Oradea are 3-2 la general în această competiție și s-a calificat în playoff în urma unui joc al rezultatelor favorabil, după care a găzduit un turneu în fazele eliminatorii câștigându-l pentru a-și asigura prezența la Final Four.

Turneul final se va desfășura între 23-25 aprilie anul curent. Locul de desfășurare urmează să fie stabilit și anunțat.

Foto: FIBA.basketball