Participare de succes pentru delegația României la Openul de judo de la Praga

Alex Creț (foto, al 4-lea din dreapta), sportiv legitimat la LPS Bihorul CSM Oradea, a participat la Openul de judo de la Praga (Cehia). Sportivul orădean, în vârstă de 19 ani, s-a clasat pe locul 5 în proba -100 kg masculin.

Creț a trecut de Daniel Eich (Elveția) în primul tur, dar a fost învins în sferturile de finală de către Marko Kumric (Croația). În repesaj, orădeanul l-a învins pe Harry Lovell-Hewitt (Marea Britanie), dar a cedat în confruntarea pentru bronz cu Oleksii Lysenko (Polonia).

Acesta a fost primul eveniment internațional la care Creț a participat în anul 2021. Este primul astfel de concurs după Campionatele Europene de seniori, U23 și juniori, din 2020, la care sportivul orădean a luat parte.

Delegația României a obținut trei medalii de aur și două de bronz la evenimentul din capitala Cehiei, clasându-se pe locul al 3-lea, după Olanda și Ungaria, în clasamentul pe țări. România a avut alți șase sportivi clasați pe locurile 5, adică au luptat pentru medalia de bronz. Peste 20 de țări au avut reprezentanți la Openul de la Praga.

Din delegație au făcut parte antrenorul Emil Morar (al 4-lea din stânga) și fizioterapeutul Adrian Vlăduț (primul din dreapta), de la CSM Oradea. În total, delegația României a cuprind 17 judoka.