Performanță remarcabilă pentru Larisa Florian la Grand Slam-ul de la Baku

Larisa Florian, sportivă legitimată la CSM Liberty Oradea, a câștigat medalia de aur în cadrul probei de 52kg feminin de la Grand Slam-ul IJF World Judo Tour, de la Baku (Azerbaidjan). Ea a învins sportive celebre în drum spre prima poziție la evenimentul desfășurat vineri (10.03).

Larisa a avansat direct în turul al 2-lea, acolo unde a învins-o pe Charline Van Snick (Belgia), calificându-se pentru semifinale. În penultimul act a depășit-o pe Sarah Menezes (Brazilia). De notat că aceste sportive au fost medaliate la Jocurile Olimpice.

Astfel, sportiva de la CSM Liberty Oradea s-a calificat în ultimul act, acolo unde s-a duelat cu Reka Pupp (Ungaria). Florian a depășit-o și pe reprezentanta țării vecine în duelul care i-a asigurat medalia de aur.

În urmă cu mai puțin de o săptămână, Larisa Florian a câțtigat titlul de campioană națională a României, obținut la Cluj-Napoca.

Printre rezultatele notabile obținute de Larisa se remarcă medaliile de la Campionatul Mondial de juniori (2014) și Campionatul European U23 (2016), multiple titluri și medalii în competițiile interne, respectiv clasări pe podium la concursuri internaționale de Grand Prix, precum cele de la Budapesta (2016) și Dusseldorf (2017).

Florian este antrenată de către Aurelian Fleisz.