Premii obținute de CSM Oradea la Gala Sportului Bihorean 2018

CSM Oradea a obținut o serie de premii importante la Gala Sportului Bihorean 2018, eveniment desfășurat marți (18.12), la Hotel Continental, în organizarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bihor. Clubul Sportiv Municipal a obținut rezultate ce i-au plasat sportivii atât în ierarhiile îndividuale, cât și în jocurile de echipă.

Spadasina Bianca Benea, antrenată de Nicolae Ille, la CSM Oradea, a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună sportivă a anului 2018 în sporturile olimpice. Rezultatele înregistrate de Benea de-a lungul anului calendaristic 2018 pot fi consultate AICI.

Premiul Biancăi a fost ridicat de către antrenorul Ille. Sportiva se află actualmente într-un stagiu de pregătire în Spania cu lotul olimpic al României. De altfel, anul 2019 va fi extrem de important pentru Benea, ea încercând să se califice la Jocurile Olimpice de vară 2020, găzduite la Tokyo, cea mai importantă manifestare sportivă de pe planetă.

CSM CSU Oradea, antrenată de Cristian Achim și Milan Mitrovic (foto), a fost premiată cu titlul de echipa anului 2018. Echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal a cucerit titlul de campioană a României la încheierea sezonului competițional 2017/18, după ce a pătrund și în finala Cupei României.

În probele individuale, pe locul al 2-lea, s-a situat Alex George Creț, sportiv antrenat de Emil Morar, legitimat la LPS CSM Oradea. Similar Băancăi, judoka orădean nu a fost prezent la ceremonie, el aflându-se într-un stagiu de pregătire în Japonia. Adrian Olaru (judo, LPS CSM Oradea, antrenor Emil Morar) și Laviniu Chiș (atletism, CSM CSU Oradea, antrenor Robert Olah) au fost laureați ai probelor sportive olimpice individuale.

CSM Digi Oradea, antrenată de către Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu, s-a clasat pe locul al 2-lea în ierarhia echipelor. Echipa de polo a disputat două finale de-a lungul anului 2018, atât în Cupa României, cât și în Superliga Națională.

Foto: Lorand Szilagyi / www.ebihoreanul.ro