Prestație impresionantă și victorie în confruntarea cu CSO Voluntari din Liga Națională

CSM CSU Oradea a învins CSO Voluntari, scor 96-78, într-un meci din turneul 11 al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2020/21. Partida s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe din Oradea în cursul serii de duminică (11.04).

Meciul a început cu Watson, Holt, Fometescu, Green și Valeika. Ofensivele au funcționat foarte bine, cu un plus pentru orădeni. Echipa din Ilfov a preluat pentru scurt timp conducerea, însă procentajele impresionante, intensitatea și inspirația au ajutat CSM-ul să înscrie 32 puncte în primul act pentru a se desprinde la zece puncte, înainte de Voluntari să marcheze un coș de trei puncte pe sirenă pentru a strânge la 32-25.

În sfertul al 2-lea, CSM CSU Oradea a întâmpinat probleme cu greșelile personale la oamenii mari. Zekovic a comis trei greșeli personale, iar Valeika și Markovic au avut câte două. Tudor Fometescu a reușit o primă repriză productivă, iar Giordan Watson și Aaron Broussard au adus plusul la finalizare în condițiile în care oamenii mari nu și-au putut intra în ritm. De cealaltă parte, CSO Voluntari a terminat prima repriză cu 75% la aruncările de trei puncte, având nouă astfel de reușite. Roș-albaștrii s-au desprins la 12 puncte, dar vizitatorii au redus din deficit. Broussard a stabilit scorul la pauză, 53-44, cu o pătrundere.

Nikola Markovic a fost sancționat cu a 3-a greșeală personală în debutul reprizei secunde, dar a rămas în teren și a oferit o mână de ajutor echipei sale. Garlon Green a marcat un slam dunk în forță pe sirena ce a anunțat epuizarea timpului de atac, iar Arturas Valeika a punctat din spațiul de trei secunde petnru a mări avantajul la 15 puncte în minutul 25. Anthony Hickey a avut o serie de acțiuni individuale în mare viteză fructificate pe tabela de marcaj și a readus echipa oaspete în joc. Astfel, cu zece minute înainte de final scorul era de 71-63 în favoarea gazdelor.

Secvența decisivă a demarat productiv pentru gazde. Două coșuri de trei puncte, urmate de alte realizări cu efect pe tabela de marcaj, incluzând un coș pe contraatac au dus avantajul CSM-ului la 14 lungimi. Finalul a fost controlat de orădeni, care s-au apărat foarte bine în ultima parte a meciului și au beneficiat de câteva procedee impresionante din partea lui Dragan Zekovic.

Stephen Holt a totalizat 17 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, Aaron Broussard a adăugat 15 puncte, Giordan Watson a terminat cu 15 puncte, 8 pase decisive, iar Dragan Zekovic a încheiat cu 13 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Anthony Hickey a totalizat 22 puncte, 9 pase decisive pentru CSO Voluntari.

CSM CSU Oradea are 12-5 la general după acest meci și urmează să se dueleze cu BC Athletic Constanța la următoarea confruntare, programată luni (12.04), cu începere de la ora 19:00, în transmisiune directă la DigiSport.

Foto: Roby Boros