Prezentare adversar – New Basket Brindisi

CSM CSU Oradea întâlnește New Basket Brindisi, din Italia, în cadrul primului meci internațional în sezonul competițional 2023/24. Partida contează pentru calificările Basketball Champions League.

Adversarul CSM-ului în cadrul primului tur din calificările Basketball Champions League a ocupat locul 7 în sezonul regulat al Lega Basket Seria A – ediția 2022/23, calificându-se în playoff. Aici s-a duelat cu Virtus Bologna, formație angrenată în Euroligă și grupare ce a devenit vicecampioană a Italiei.

Echipa din Brindisi a luat ființă în 1992, în localitatea din Sudul Italiei. A promovat în eșalonul de elită în vara anului 2010, dar a retrogradat după un singur sezon. Revenirea s-a consemnat in 2012, an în care a câștigat Cupa Italiei pentru echipele de eșalon inferior. Din 2012, Brindisi participă cu regularitate în primul eșalon italian. Cea mai bună clasare în sezonul regulat s-a consemnat în sezonul 2020/21, când a ocupat locul 2. De asemenea, a jucat finala Cupei Italiei în 2019 și 2020.

Pe plan european, Brindisi a jucat în EuroChallenge (FIBA) în sezonul 2014/15, respectiv în EuroCup (Euroleague Basketball) în sezonul următor. După trei sezoane a revenit în cupele europene, jucând între 2019 și 2022 în Basketball Champions League (FIBA), iar în sezonul 2022/23 a evoluat în FIBA Europe Cup, competiție pe care a părăsit-o la încheierea primei faze a grupelor.

Cei mai cunoscuți jucători care au evoluat pentru Brindisi sunt americanul Bobby Dixon (cetățenie turcă), jamaicanul Samardo Samuels, respectiv francezul Amath Mbaye.

Noul antrenor principal al echipei este Fabio Corbani. Acesta este asistat de către Marco Esposito și Andrea Vicenzutto.

În prezent, New Basket Brindisi are în componență opt jucători străini. Americanul Xavier Sneed a suferit o accidentare gravă la genunchi astfel încât a devenit indisponibil pentru o perioadă îndelungată. În locul său a fost legitimat cehul Tomas Kyzlink.

Lotul de jucători al lui New Basket Brindisi este următorul:

– Fundași – Jamel Morris, Jeremy Senglin, Tommaso Laquintana, Niccolo Malaventura, Wendell Mitchell
– Extreme – Joonas Riismaa, Eric Lombardi, Jordan Bayehe, Jajuan Johnson, Nathan Laszewski, Tomas Kyzlink
– Pivoți – Tommaso Guadalupi, Fadilou Seck

Meciul dintre New Basket Brindisi și CSM CSU Oradea are loc miercuri (27.09), ora 19:00, la Global Sports Arena din Belek, lângă Antalya (Turcia).

Meciul este transmis în direct pe platforma https://www.courtside1891.basketball
Este necesară înregistrarea în această plaformă și logarea (cu user-ul și parola cu care vă înregistrați). Nu se percepe tarif pentru vizionarea meciului, însă doritorii trebuie să se înregistreze și să se logheze în platformă.