Prezentare adversari: Rilski Sportist Samokov (Bulgaria)

CSM CSU Oradea susține următorul meci pe teren propriu. Roș-albaștrii primesc vizita bulgarilor de la Rilski Sportist Samokov. Partida contează pentru etapa a 2-a din Grupa E în FIBA Europe Cup – ediția 2022/23 și are loc miercuri (19.10), ora 19:00, la Oradea Arena.

Bilete pentru meci se pot achiziționa AICI. Abonamentele sunt valabile pentru această partidă.

Meciul va fi transmis în direct pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.

Cine este Rilski Sportist

Club de baschet stabilit în localitatea Samokov din Bulgaria, Rilski Sportist are aproape un secol de existență. Această grupare și-a început activitatea în anul 1927.

Echipa amintită evoluează în culorile alb-albastru și dispută meciurile de pe terne propriu la Arena Samokov. Aceasta are o capacitate de 3.000 locuri.

Palmaresul lui Rilski cuprinde:

– 4 cupe ale Bulgariei (2016, 2018, 2021, 2022)
– 2 supercupe ale Bulgariei (2021, 2022)
– 2 finale de campionat disputate (2021, 2022)
– 1 trofeu în Liga Balcanică (2009)
– 2 finale de Liga Balcanică disputate (2011, 2015)

Pe plan continental se află la cel de-al 6-lea sezon în competițiile FIBA. De asemenea, are cinci participări în Liga Balcanică. Ultima participare continentală pentru Rilski s-a consemnat în sezonul 2020/21, când a fost eliminată în optimile de finală de BC Parma Perm – formație pe care CSM CSU Oradea a învins-o ulterior în finala mică a competiției.

În acest sezon competițional, Rilski Sportist a câștigat SuperCupa Bulgariei și a avansat în grupele FIBA Europe Cup din postură de lucky loser în preliminariile competiției. În prima etapă din Grupa E, Rilski Sportist a fost depășită de Kangoeroes Mechelen, scor 66-100, într-un meci desfășurat săptămâna trecută la Samokov. Bilanțul general în sezonul 2022/23 în toate competițiile pentru Rilski este de 4-2.

Rilski Sportist este o echipă cunoscută pasionaților de baschet din Oradea. Amintita grupare a fost prezentă chiar anul trecut la turneul memorial Antonio Alexe.

Antrenorul echipei este Ludmil Hadjisotirov. Lotul de jucători cuprinde trei americani, unul dintre ei cu experiență în România. Este vorba despre Brandon Randolph, conducător de joc ce a evoluat pentru o perioadă la SCM Timișoara. Ceilalți jucători din echipă sunt autohtoni, însă o bună parte dintre ei au bogată experiență, mai mulți fiind componenți ai echipei naționale a Bulgariei.

Foto: FIBA.basketball