Prima medalie europeană pentru echipa de baschet!

CSM CSU Oradea a învins BC Parma, scor 85-76, în finala mică a FIBA Europe Cup – ediția 2020/21. Meciul s-a desfășurat în Menora Mivtachim Arena din Tel-Aviv.

Jocul a demarat cu Watson, Holt, Green, Zekovic și Valeika. Roș-albaștrii au avut un nivel de joc mai bun, având mai multă inspirație și o dispoziție la efort superioară. Garlon Green s-a remarcat în mai multe rânduri în acțiuni unu la unu pentru a oferi un plus echipei orădene. Intrarea în rotație nu a avut căderea, așa cum s-a întâmplat în meciul precedent de la Tel-Aviv. CSM-ul a terminat prima secvență în avantaj, scor 20-15.

Valeika și Baciu au avut probleme cu greșelile personale, dar cel din urmă a jucat impresionant în continuare. El a avut o contribuție defensivă de excepție și a alimentat un parțial de 18-0 prin care bihorenii s-au desprins la 20 de puncte. Acest parțial a fost alimentat de Broussard și Nicolescu, cu Markovic prezent la creație și recuperare. Finalul reprizei a consemnat un ușor reviriment al rușilor, scorul la jumătatea partidei fiind de 45-28.

Repriza secundă a consemnat probleme în ambele faze ale jocului pentru bihoreni. Valeika a comis a 3-a și a 4-a greșeală personală în primele trei minute, interval de timp în care echipa a ajuns în penalizare. De asemenea, CSM-ul nu a găsit ținta din acțiune în timp ce Parma a punctat de la mare distanță. Garlon Green a macat primul coș din acțiune la jumătatea acestei secvențe, cu o aruncare de la semidistanță. Baciu a comis a 4-a greșeală personală. Oradea a avut probleme împotriva defensivei zonă, sfertul al 3-lea încheindu-se cu scorul de 61-51 în favoarea CSM CSU Oradea.

Garlon Green a marcat un slam dunk în forță pentru a deschide secvența a 4-a, dar Parma a replicat de la mare distanță. CSM-ul a continuat să aibă probleme la semicerc, iar Valeika a fost descalificat pentru cinci greșeli personale cu aproape nouă minute rămase de disputat. Oradea a intrat în penalizare după trei minute, iar Parma avea zero faulturi de echipă. Opt puncte marcate de Watson au ținut vii speranțele CSM-ului la intrarea în ultimele cinci minute. Circulația mingii a suferit, iar Zekovic s-a ales cu o rană deschisă după un contact brutal. El a fost schimbat pentru oprirea sângerării. Broussard și-a asumat o acțiune individuală, finalizată cu coș, iar Watson a provocat o posesie pierdută. Cei doi au adus alte cinci puncte pentru Oradea pentru a o menține în avantaj până la final.

Aaron Broussard a totalizat 21 puncte, 5 recuperări, Giordan Watson a avut 20 puncte, iar Garlon Green și Dragan Zekovuc au încheiat cu 13 punctepentru CSM CSU Oradea. În replică, Eigirdas Zukauskas a totalizat 24 puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive pentru BC Parma.

Aceasta este prima medalie europeană din istoria baschetului orădean!

Foto: FIBA.basketball