Primele informații oferite de Basketball Champions League referitor la tragerea la sorți de miercuri (05.07)

Basketball Champions League a oferit primele informații referitor la tragerea la sorți ce va avea loc miercuri (05.07), la Mies (Elveția). CSM CSU Oradea va lua startul în faza de calificare, urmând să lupte pentru un loc în faza grupelor.

Roș-albaștrii vor juca într-un turneu de calificare alături de echipe provenite din țări ce au deja reprezentante în grupele Basketball Champions League și/sau echipe din țări care nu au reprezentante în grupele competiției, fiind finaliste sau semifinaliste în ultima ediție din campionatul intern.

CSM CSU Oradea a fost repartizată, pe baza coeficientului de club și țară în urna a 6-a, ultima. Potrivit informațiilor oferite de BCL, Leii Roșii vor lua parte la un turneu de opt echipe cu meciuri direct eliminatorii. Câștigătoarea turneului, adică echipa care obține trei victorii, se va califica în grupele Basketball Champions League.

Prin poziționarea în urna a 6-a, CSM CSU Oradea se va duela cu o echipă provenită din urna a 3-a. Adică, adversar în primul meci din turneul de calificare va fi Cholet Basket (FRA), New Basket Brindisi (ITA), Legia Varșovia (POL) sau SIG Strasbourg (FRA).

În cazul unei victorii, CSM CSU Oradea va avansa în semifinalele turneului de calificare. Gruparea din Oradea se află în urna a 6-a, alături de următoarele echipe: CBet Jonava (LTU), Antwerp Giants (BEL) și câștigătoarea precalificărilor

Celelalte echipe au fost repartizate după cum urmează:

– Urna 4 – FMP (SRB), Heroes Den Bosch (NED), Karhu Basket (FIN), Mornar Bar (MNT)
– Urna 5 – BG Gottingen (GER), Varese (ITA), Monbus Obradoiro (ESP), Ironi Ness Ziona (ISR)

În precalificări se va desfășura un meci între Caledonia Gladiators (GBR) și Fribourg Olympic (SUI).

Echipele din Urnele 1 și 2 sunt campioane naționale și vor juca între ele în cel de-al 3-lea turneu de calificare. Acestea au fost împărțite în două urne după cum urmează:

– Urna 1 – Bakken (DEN), Kalev/Cramo (EST), Levice (SVK), Benfica (POR)
– Urna 2 – AEK Larnaca (CYP), Peja (KOS), Norkkoping (SWE), TSU Tbilisi (GEO)

Miercuri (05.07), ora 12:30, este programată tragerea la sorți a jocurilor din faza preliminară, dar și pentru grupele din sezonul regulat al Basketball Champions League. Aceasta va fi transmisă în directe pe site-ul oficial al competiției. Aici se va stabili cu exactitate culoarul echipei orădene.

În cazul în care este învinsă în turneul de calificare, indiferent de fază, CSM CSU Oradea a aplicat pentru un loc în grupele FIBA Europe Cup și a primit asigurări că îl va primi dacă este cazul. Tragerea la sorți pentru grupele acestei competiții va avea loc pe data de 8 August 2023, la Munchen (Germania).