Primul meci decisiv pentru CSM CSU Oradea în turul inaugural al playoff-ului după șapte ani

CSM CSU Oradea întâlnește Dinamo București într-un meci decisiv pentru calificarea în semifinalele Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Confruntarea se dispută luni (09.05), ora 19:00, la Arena Antonio Alexe.

Scorul general este de 1-1. Seria se va încheia cu Meciul 3, al 2-lea programat în Oradea. Dinamo s-a impus cu scorul de 79-62 în Meciul 2, după ce CSM-ul a învins cu 76-58 în partida de deschidere.

Va fi cea de-a 5-a confruntare directă între aceste echipe în sezonul 2021/22. CSM CSU Oradea a învins de trei ori, dar a cedat în ultima întâlnire. Oradea s-a impus de două ori în sezonul regulat.

Formația antrenată de Cristian Achim se pregătește în formulă completă pentru această partidă. De cealaltă parte, Dinamo București a mizat la rândul ei pe șase jucători străini la Meciul 2, însă trebuie notat că a beneficiat de o contribuție consistentă din partea tuturor jucătorilor, nu doar a celor cu altă cetățenie.

De-a lungul istoriei, CSM Oradea a avut meci decisiv într-o serie de playoff pe sistemul cel mai bun din trei meciuri în finala mică a LNBM atât în 2013, cât și în 2017. De fiecare dată roș-albaștrii s-au impus. Este vorba despre victorii cu Gaz Metan Mediaș pe teren propriu, respectiv cu CSU Sibiu în deplasare.

Antrenată de turcul Hakan Demir, Dinamo București a avut o prestație solidă în Meciul 2 al acestei serii. Confruntată cu eliminarea, echipa din capitala României a jucat la intensitate maximă și a fost mult mai inspirată decât cea orădeană. Este limpede că CSM-ul nu a avut nimic din ceea ce ar fi trebuit să arate într-un meci de playoff la jocul pierdut vineri, la București. În urma acestui eșec s-a oprit seria de nouă victorii a orădenilor.

Este un meci decisiv pentru ambele protagoniste. Nu există ziua de mâine pentru echipa care pierde Meciul 3. Se întâmplă pentru prima dată după șapte ani ca CSM Oradea să fie confruntată cu un meci decisiv în primul tur al playoff-ului. În 2015, bihorenii au fost învinși de Steaua CSM EximBank București, scorul general al seriei fiind de 0-3. Jocul care a închis acea serie s-a disputat la Arena Antonio Alexe.

În aceste condiții, CSM Oradea are nevoie de aportul publicului și face apel la iubitorii de sport să vină la Arena Antonio Alexe pentru a susține echipa locală. Bilete se pot achiziționa AICI, la prețul de 15 lei. Abonamentele sunt valabile pentru această confruntare.

Meciul 3 este transmis în direct la DigiSport 3 și PrimaSport 4, respectiv pe FRB TV (YouTube).