Primul punct obținut de România la turneul preolimpic de la Rotterdam

România a disputat primele două partide la turneul preolimpic de polo pe apă de la Rotterdam (Olanda). Tricolorii au cedat fără drept de apel în meciul cu Croația, scor 6-16, disputat duminică (14.02).

La distanță de câteva ore, naționala României a întâlnit Rusia în partida de deschidere a zilei a 2-a la turneul din Olanda. Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 9-9. Pe reprize: 3-1, 1-2, 2-4 și 3-2.

A fost un meci cu multiple schimbări de situație pe tabela de marcaj. România a condus cu 2-0 și 3-1, iar la jumătatea partidei avea un avantaj minim, 4-3. Rusia a trecut la conducere, scor 7-5, înainte de Vlad Georgescu să reducă din deficit chiar înaintea încheierii reprizei a 2-a.

Tricolorii au egalat la 7 și 8, după care au preluat conducerea prin reușita lui Tudor Fulea, scor 9-8. Rusia a marcat ultimul gol al partidei, în penultimul minut de joc.

Marcatorii echipei României: Cosmin Radu, Tudor Fulea, Vlad Georgescu – 2 goluri fiecare, Vlad Dragomirescu, Victor Antipa și Vlad Dragomirescu – 1 gol fiecare. Tricolorii au terminat meciul fără Vlad Dragomirescu, Bogdan Remes și Alexandru Ghiban, eliminați definitiv pentru câte trei greșeli personale.

România are un punct după primele două meciuri la turneul preolimpic. Marți (16.02), ora 20:00, tricolorii întâlnesc formația gazdă, Olanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *