Primul succes pentru CSM Oradea în Polonia

CSM CSU Oradea a învins Trefl Sopot, scor 83-73, într-o partidă restantă din etapa a 3-a în Grupa K în TOP 16 FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Jocul a avut loc în Polonia, sâmbătă (05.02).

Jocul a demarat cu Bickauskis, Richard, Holt, Green și Gavrilovic. Gazdele au marcat primele șapte puncte ale confruntării, în timp de Green a comis două greșeli personale. Antrenorul Achim a cerut un timp de odihnă, iar la reluare CSM-ul a jucat mai bine. Markovic a marcat ultimul coș al secvenței inaugurale și a adus Oradea pentru prima dată în avantaj, scor 17-16.

Formația poloneză a fost mai inspirată și în sfertul al 2-lea. Oradea nu a găsit un ritm de joc corespunzător, nivelul de energie fiind scăzut. De asemenea, CSM-ul a întâmpinat dificultăți împotriva defensivei de tip zonă. Mai mult, Brandon Young a fost un jucător foarte dificil de apărat pentru roș-albaștri. Tripla lui Bickauskis a restabilit egalitatea, însă Kris a fost imprecis la ultima acțiune a reprizei. După 20 minute de joc scorul era egal, 35-35.

Sfertul al 3-lea a fost spectaculos. Acesta a consemnat numeroase schimbări la conducere pe tabela de marcaj. Oradea a beneficiat de contribuții din partea mai multor jucători. Sopot s-a apărat pressing pe tot terenul și a continuat cu zona. Bihorenii s-au desprins la cinci puncte pe tabela de marcaj, dar polonezii au replicat. Finalul secvenței l-a adus în prim plan pe Mark Ogden, acesta aducând un avantaj minim roș-albaștrilor, scor 60-58.

Echilibrul s-a menținut pe tabela de marcaj, debutul sfertului 4 fiind caracterizat de precizie la finalizare și de apărări mai mereu cu un pas în urmă. Nikola a întâmpinat dificultăți la linia de pedeapsă, dar Kris a mărit avantajul la cinci puncte în minutul 33. Un coș de trei puncte din zero grade și unul din 45 grade au mărit avantajul la 11 lungimi cu cinci minute rămase de jucat. Markovic, Green și Holt au punctat pe final de meci pentru a gestiona avantajul.

Nikola Markovic a totalizat 20 puncte, Kris Richard a adăugat 16, Mark Ogden a terminat cu 12, iar Dovis Bickauskis a reușit 10 pentru CSM Oradea. Brandon Young a replicat cu 22 puncte.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 3-1 și elimină din cursa pentru calificare pe Trefl Sopot. Roș-albaștrii au nevoie de încă un rezultat favorabil pentru a-și asigura calificarea în sferturile de finală.

Foto: FIBA.basketball