Debutul pe teren propriu în Divizia A la baschet masculin al echipei CSM Oradea s-a consemnat pe data de 19 octombrie 2005. Roș-albaștrii au primit vizita vicecampioanei naționale a României la acea vreme și cea mai titrată echipă din istoria campionatului național, Dinamo București.
Partida s-a desfășurat la Arena Antonio Alexe din Oradea, contând pentru etapa a 3-a din sezonul regulat al Diviziei A – ediția 2005/06. Accesul în sală a fost liber, la meci asistând un public numeros pentru reîntâlnirea cu baschetul de prim eșalon la distanță de 13 ani de la ultimul astfel de meci văzut în polivalenta orădeană.
Rezultatul final al partidei a fost de 66-65 în favoarea CSM-ului. A fost cea mai mare surpriză a începutului de sezonul 2005/06 în România. Partida a cuprins două reprize diametral opuse. Prima a revenit oaspeților. Aceștia s-au desprins la 22-12 în primele zece minute și conduceau cu scorul de 42-31 la jumătatea confruntării. Repriza secundă s-a desfășurat sub alte auspicii. Un parțial de 24-13, consemnat în sfertul 3, a readus Oradea în meci. Sfertul 4 a fost sărac în realizări pe tabela de marcaj. CSM-ul câștigându-l cu 11-10.
Publicația Crișana relata la acea vreme următoarele despre finalul partidei:
„Cu 15 secunde înainte de final, la scorul de 65-64 pentru oaspeţi, Sere a comis un fault tactic la Helcioiu, fiind eliminat definitiv pentru 5 greşeli personale, însă sacrificul a adus efectul scontat. Bucureşteanul a ratat ambele încercări, iar în faza imediat următoare, Nemanja (n.r. Maric, foto de arhivă din 2009), care a avut un început slab de joc, a devenit eroul gazdelor, transformând ambele aruncări libere primite. Ultimele zece secunde au fost de-a dreptul dramatice, contraindicate persoanelor cardiace, dinamoviştii având două încercări disperate de a înscrie, dar apărarea orădeană a rezistat cu brio, finalul jocului declanşând o adevărată isterie de bucurie în rândul jucătorilor şi spectatorilor orădeni. Vicecampioana ţării a fost îngenuchiată la Oradea.”
Marcatorii echipei învingătoare au fost Boban Bilbija 18 puncte, Nemanja Maric 14, Attila Vereş 11, Djordjo Djordjic 9, Șerban Sere 7, Bogdan Betea 7. Sub comanda lui Zoltan Kosa au mai jucat Gabi Viciu, Andrei Mandache, Laci Lazar, Adam Kiss, Laurențiu Pacioga și Titus Nicoară. În replică, Miljan Marjanovic a totalizat 19 puncte, Stojadin Markovic și Lucian Vergu au adăugat câte 13, Paul Helcioiu a terminat cu 11, iar Uche Iheadindu a terminat cu 9 puncte. Din lotul lui Dinamo la acea vreme mai făceau parte jucători cunoscuți precum Claudiu Fometescu, Răzvan Popa sau Liviu Caraiani, iar lotul a fost completat de tineri ca Alin Șipoș și Vlad Jiscanu. Antrenorul formației bucureștene era legendarul Alexandru Vinereanu.
Astfel, după înfrângerile suferite la Cluj-Napoca și Pitești, în primele apariții la nivel de Divizia A, CSM Oradea bifa primul succes în eșalonul de elită al țării, unul de răsunet. Avea să urmeze o serie pozitivă, Oradea bifând alte cinci succese înlănțuite și a ajuns la 6-2 după primele nouă etape ale acelei ediții de campionat. Este vorba despre 101-53 la Tîrgu Mureș, 83-74 cu Elba Timișoara, 87-68 la Iași, 80-53 cu Gaz Metan Mediaș, respectiv 95-56 cu Rapid București.
În runda a 10-a s-a oprit șirul rezultatelor pozitive. CSM oradea s-a deplasat la Ploiești, acolo unde a întâlnit pe CSU Asesoft, campioana României și deținătoarea FIBA Europe Cup Challenge, Prahovenii au învins cu 104-66. Au urmat alte două înfrângeri, cu Sibiu pe teren propriu și pe teren propriu cu West Petrom Arad, dar turul s-a încheiat cu un succes, scor 83-77, prin care CSM-ul avea 7-5 la general și se menținea în jumătatea superioară a clasamentului.