Programul CSM CSU Oradea în TOP 10 din Liga Națională de baschet masculin

Prima fază din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23 s-a încheiat sâmbătă (28.01). Pe baza rezultatelor înregistrate se cunosc cele zece echipe calificate în TOP 10, acolo unde a avansat și CSM CSU Oradea.

Amintim că roș-albaștrii s-au clasat pe prima poziție în Conferința B, având 15 victorii din 16 apariții. Potrivit sistemului competițional adoptat, o parte a rezultatelor consemnate se vor anula pentru partea a 2-a a Ligii Naționale. Se va ține cont însă de rezultatele obținute de CSM Oradea în compania echipelor clasate pe locurile 2-5 în amintita conferință. Astfel, CSM-ul are un bilanț de 7 victorii și o înfrângere la startul fazei a 2-a din LNBM.

Roș-albaștrii sunt la egalitate cu U-BT Cluj-Napoca, ambele având 7-1. Podiumul este completat de Rapid București cu 6-2. Urmează Dinamo București și CSO Voluntari cu 4-4, iar SCM U Craiova și SCM Ohma Timișoara au 3-5. În schimb, FC Argeș Pitești, CSM Athletic Constanța și BC CSU Sibiu au 2-6 fiecare.

Pe baza poziționării în clasamentul celor două conferințe s-a întocmit programul pentru faza a 2-a. Formația antrenată de Cristian Achim are următorul program în TOP 10:

– Etapa 1 – 4 Februarie – FC Argeș Pitești (deplasare)
– Etapa 2 – 8 Februarie – Rapid București (acasă, dar se amână*)
– Etapa 3 – 4 Martie – BC CSU Sibiu (acasă)
– Etapa 4 – 11 Martie – SCM U Craiova (deplasare)
– Etapa 5 – 18 Martie – U-BT Cluj-Napoca (acasă)
– Etapa 6 – 22 Martie – FC Argeș Pitești (acasă)
– Etapa 7 – 25 Martie – Rapid București (deplasare)
– Etapa 8 – 29 Martie –  BC CSU Sibiu (deplasare)
– Etapa 9 – 1 Aprilie – SCM U Craiova (acasă)
– Etapa 10 – 7 Aprilie – U-BT Cluj-Napoca (deplasare)

* Amânarea meciului din 8 Februarie este necesară datorită faptului că la acea dată este programat meciul cu Keravnos BC din FIBA Europe Cup, iar calendarul FIBA primează în fața celui întocmit de Federația Română de Baschet.
** Datele pot suferi mici modificări în funcție de opțiunile/posibilitățile DigiSport de a produce transmisiunile meciurilor.

Playoff-ul Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23 demarează pe 12 Aprilie 2023 și se încheie cel mai târziu la 31 Mai anul curent. De notat că sferturile de finală și semifinalele se vor desfășura după sistemul cel mai bun din cinci partide (prima la trei victorii este desemnată câștigătoare), iar finala va avea un format de tipul cel mai bun din șapte meciuri (prima la patru victorii este declarată campioană).

Ocupantele primelor opt locuri la încheierea TOP 10 avansează în playoff. Aici se va juca după cum urmează:

Turul 1 (Sferturi de finală)
– Locul 1 vs Locul 8
– Locul 2 vs Locul 7
– Locul 3 vs Locul 6
– Locul 4 vs Locul 5

Turul 2 (Semifinale)
– Câștigător 1/8 vs Câștigător 4/5
– Câștigător 2/7 vs Câștigător 3/6

Finala va opune învingătoarele din penultimul act. Învinsele se vor duela pentru medaliile de bronz.

Foto: Roby Boros