Programul dublei cu Bakken Bears

CSM CSU Oradea se confruntă cu Bakken Bears în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Organizatorul competiției, FIBA Europe, a luat act de recomandarea CIO și a decis eliminarea reprezentantei Rusiei, Avtodor Saratov, din competiție.

Ca o consecință directă a acestei decizii, s-a refăcut clasamentul grupei pe care reprezentanta Rusiei a câștigat-o, astfel încât Bahcesehir Koleji a fost desemnată ocupantă a locului 1, iar Bakken Bears a urcat pe locul al 2-lea.

Amintim că CSM CSU Oradea și-a câștigat grupa din TOP 16, cu un bilanț general de 5-1. Așadar, roș-albaștrii se duelează cu ocupanta locului al 2-lea în grupa cu care se intersectează în sferturile de finală. Acesta este ocupat, după excluderea din competiție a lui Avtodor Saratov, de campioana în exercițiu a Danemarcei.

Cele două cluburi, CSM Oradea și Bakken Bears, s-au aflat în situația de a găsi soluții de natură organizatorică și logistică în timp record. În cele din urmă s-au definitivat datele și orele de disputare ale celor două dueluri directe. Iată programul acestora:

  • Meciul tur – Miercuri (09.03), ora 19:30, la Aarhus
  • Meciul retur – Miercuri (16.03), ora 19:00, la Oradea

Partida din Danemarca va fi transmisă în direct pe canalul YouTube FIBA – The Basketball Channel. Jocul de la Oradea va fi produs și transmis în direct pe DigiSport.

Informații referitor la comercializarea biletelor pentru jocul din 16 Martie anul curent se vor oferi în perioada următoare. Abonamentele sunt valabile pentru acest meci.

Echipa care marchează mai multe puncte la capătul celor două confruntări este declarată învingătoare. În acest gen de confruntare există posibilitatea de meci (jocul tur sau jocul retur) încheiat la egalitate, însă dacă cele două protagoniste se află la egalitate după cele două manșe (scorul general) de abia atunci se vor disputa prelungiri.

Menționăm că CSM CSU Oradea a solicitat lui FC Argeș Pitești ca meciul din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2021/22, contând pentru etapa a 23-a, să se desfășoare sâmbătă (12.03). Clubul alb-violet și-a dat acordul, însă până la ora publicării acestui material nu a venit confirmarea din partea Federației Române de Baschet.