Programul provizoriu al echipei de baschet în ultima parte din Conferința B, dar și cel din TOP 10

CSM CSU Oradea a obținut a 11-a victorie consecutivă în Liga Națională de baschet masculin. Roș-albaștrii au un bilanț general de 12-1 în Conferința B a ediției 2022/23 după succesul repurtat la Constanța, scor 108-61.

Cu trei etape rămase de disputat este cert că formația antrenată de Cristian Achim va ocupa primul loc la încheierea primei faze a campionatului național al României în conferința/grupa din care face parte. Asta pentru că principalele urmăritoare, în speță CSM Galați, SCM Ohma Mozzart Bet Timișoara și CSM Athletic Constanța, au câte cinci meciuri pierdute, iar Dinamo București și CSO Voluntari au înregistrat câte șase eșecuri până la această oră.

Prin urmare, la un simplu calcul matematic, chiar dacă ar pierde ultimele trei meciuri rămase de disputat din prima fază a LNBM, CSM CSU Oradea va termina Conferința B pe primul loc al clasamentului. Firește, există în continuare miză în jocurile rămase de disputat din Conferința B, inclusiv pentru formația orădeană. Iată programul echipei în competiția internă:

– Miercuri (18.01), ora 19:45, vs CSM Galați (acasă)
– Vineri (20.01), ora 16:00, vs CSM Focșani (deplasare, meciul se joacă la București)
– Vineri (27.01), ora 16:00, vs Laguna București (acasă, data și ora agreate la solicitarea echipei oaspete care și-a programat întoarcerea spre casă cu avionul din seara aceleiași zile)

Jocul cu CSM Galați prezintă importanță pentru formația orădeană deoarece, așa cum s-a anunțat, în faza a 2-a din Liga Națională se merge contabilizând rezultatele obținute în compania echipelor clasate pe primele cinci locuri din propria conferință. La ora la care se va desfășura meciul cu formația de la Dunăre, aceasta are șanse de clasare între primele cinci, astfel încât jocul prezintă miză pentru echipa orădeană.

Ultimele două meciuri din Conferința B pentru CSM CSU Oradea vor fi disputate în compania unor echipe aflate în subsolul clasamentului și care nu mai au șanse de calificare în TOP 10. Rezultatele în compania acestor adversari nu se vor contabiliza în faza a 2-a din Liga Națională, dar există două aspecte de care roș-albaștrii vor ține cont:

1. Prestigiul clubului și respectarea competiției, a adversarilor, a propriilor susținători, precum și respectul de sine.
2. Meciurile cu CSM Focșani și Laguna București prezintă două oportunități pentru staff-ul tehnic de a pregăti turneul de Cupa României, acolo unde regulamentul specific se deosebește de cel din Liga Națională, adică este necesară folosirea unui jucător autohton U23 și a unui al 2-lea român indiferent de categoria de vârstă pe toată durata unui meci.

Despre Faza 2 din sezonul regulat al LNBM 2022/23

În faza a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23, CSM CSU Oradea va juca în dublă manșă în compania echipelor clasate pe primele cinci locuri ale clasamentului final din Conferința A.

La momentul publicării acestui text știm cu certitudine faptul că CSM CSU Oradea va ocupa locul 1 în Conferința B, iar în alcătuirea programului pentru faza a 2-a (TOP 10) va lua poziția B1 în schema de organizare a programului pe etape. Iată ordinea în care va disputa CSM CSU Oradea jocurile din faza a 2-a a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2022/23:

– 4 Februarie – Etapa 1 – A3 (deplasare)
– 8 Februarie – Etapa 2 – A2 (acasă)*
– 4 Martie – Etapa 3 – A4 (acasă)
– 11 Martie – Etapa 4 – A5 (deplasare)
– 18 Martie – Etapa 5 – A1 (acasă)
– 22 Martie – Etapa 6 – A3 (acasă)
– 25 Martie – Etapa 7 – A2 (deplasare)
– 29 Martie – Etapa 8 – A4 (deplasare)
– 1 Aprilie – Etapa 9 – A5 (acasă)
– 7 Aprilie – Etapa 10 – A1 (deplasare)

* Se va amâna pentru o dată ulterioară deoarece CSM CSU Oradea are meci programat în compania lui Keravnos BC în FIBA Europe Cup pe data de 8 Februarie anul curent.

Notă
A1 – locul 1 în Conferința A
A2 – locul 2 în Conferința A
A3 – locul 3 în Conferința A
A4 – locul 4 în Conferința A
A5 – locul 5 în Conferința A

Vom reveni cu o confirmare a acestui program.

Amintim că în paralel, CSM CSU Oradea continuă parcursul în FIBA Europe Cup. În pofida celor două înfrângeri suferite la ultimele apariții în competiție, ce au pus echipa într-o postură delicată în lupta pentru calificarea în playoff, roș-albaștrii vor încerca să realizeze un reviriment care să îi readucă într-o poziție favorabilă continuării aventurii internaționale dincolo de TOP 16.

În fine, turneul final de Cupa României se va desfășura în perioada 11/15 Februarie anul curent, la Constanța, în sistem direct eliminatoriu. Primul meci în cadrul acestui eveniment se va disputa pe 11 Februarie 2023, adversar fiind FC Argeș Pitești.

Foto: Roby Boros