Programul școlar „Înotul pentru toți” a demarat luni (12.09)

Luni (12.09) a început programul școlar „Înotul pentru toți”. Este un proiect care în prima fază este destinat copiilor din Municipiul Oradea aflați în clasa a 2-a.

Toți copiii, din cadrul tuturor instituțiilor din sistemul de învățământ public, aflați în clasa a 2-a, beneficiază de acest program. Cursul se întinde pe parcursul a șase săptămâni. Acțiunea se desfășoară pe toată durata anului școlar 2022/23.

Cursurile se țin în incinta bazinului acoperit Crișul din Oradea. Această activitate oferă șansa tinerilor orădeni de a învăța să înoate. Totodată, reprezintă un proiect ce se aliniază la standarde internaționale, numeroase țări europene dezvoltând de-a lungul timpului programe similare, destinate tinerilor, pentru a-i ajuta să învețe să înoate.

Fără îndoială această acțiune reprezintă o șansă suplimentară pentru sportul de performanță. Cu toate că scopul inițial al proiectului este de a învăța tinerii să se descurce în apă, el poate să reprezinte o bază suplimentară și absolut necesară de selecție pentru disciplinele sportive în apă, așa cum sunt înotul și poloul.

„Activăm în sportul de performanță, dar pentru a putea beneficia de sportivi de valoare este limpede că trebuie să lucrăm la bază. Demarăm acest proiect prin intermediul căruia ne mândrim cu faptul că, copiii orașului nostru vor beneficia de cele mai bune condiții pentru a învăța să înoate și în paralel vor putea să descopere minunata lume a sportului” a declarat directorul CSM Oradea, Șerban Sere.

Proiectul se desfășoară în colaborare între CSM Oradea, Primăria Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor.