Radu Valentin, bronz la Cupa Europeană de judo de la Belgrad

Radu Valentin, sportiv legitimat la CSM Liberty Oradea, a obținut locul 3 și medalia de bronz la Cupa Europeană de judo pentru seniori. Evenimentul s-a desfășurat la Belgrad, capitala Serbiei, în perioada 9-1o iunie 2018. Sportivul antrenat de Emil Morar a luat startul în limitele categoriei -100 kilograme.

El a sustinut 4 meciuri: In primul meci el l-a invins la ippon pe italianul Villanova; In turul 2, tot la ippon pe suedezul Fagerhill; In semifinale, din a pierdut spre finalul meciului, la ippon, in fata ucrainianului  Hutsol, in momentul in care se afla in avantaj (wazari), intrand doar in finala mica pentru bronz.
In meciul pentru bronz, a castigat la wazari in fata sarbului Dosen, la capatul unui meci tensionat si in fata unei sali arhipline care il sustinea pe sportivul sarb.
Rezultat binevenit pentru Valentin, care castiga puncte pretioase in clasamentul European al categoriei 100 kg.
O clasare merituasa pe locul 7 al categoriei 66 kg, a mai obtinut si tanarul Adrian Olaru, cu 2 victorii in fata ungurului Boka si a zambianului Punza si 2 infrangeri in fata sarbului Jurakic si a ukrainianului Moisei.
Alti 2 sportivi ai CSM Liberty Oradea, au pierdut in primele tururi nereusind sa se claseze in limitele categoriilor lor de greutate: Farkas Bertalan 73 kg, Teodor Baldean 81 kg și Răzvan Bodea 90 kg.
De amintit faptul ca saptamana trecuta in 2-3 iunie, s-a desfasurat Cupa Mondiala de Seniori de la Madrid, unde un alt sportiv de la CSM Liberty Oradea, judoka Daniel Matei, tot in limitele categoriei 100 kg, a obtinut in meritoriu loc 7, cu 2 victorii si 2 infrangeri: Victorie la ippon in fata italianului Pozzi si a portughezului Silva, urmate de 2 infrangeri, la fel spre finaluri de meci in situatii de avantaj pe tabela de marcaj, in fata francezului Terhec, pentru capul de grupa si in fata elvetianului Moser.

Foto: Ivica Veselinov