Raul Igna a fost convocat la echipa națională U16 masculin a României

Raul Igna a fost convocat la echipa națională U16 masculin a României. Sportivul orădean, legitimat la LPS Bihorul Oradea, dar promovat în cadrul Academiei CSM Oradea, este singurul sportiv convocat de către antrenorul Marcel Țenter, în lotul lărgit al acestui lot.

Igna este născut în anul 2005 și este considerat unul dintre cei mai de perspectivă tineri jucători din Oradea. El a participat în această vară la un stagiu de pregătire la Belgrad, în cadrul academiei Steaua Roșie. În sezonul 2020/21, Raul a fost vicecampion național U18 masculin.

Echipa U16 a României se antrenează în perioada 4-12 august în cadrul unui stagiu centralizat, la Tîrgu Mureș. Lotul de 12 cu care România va participa la FIBA U16 European Challenger – ediția 2021 de la Skopje, urmează să fie definitivat.

În cadrul acestui eveniment, reprezentativa tricoloră va avea parte de adversari redutabili precum Franța, Rusia, Lituania, Macedonia de Nord și Grecia. FIBA U16 European Challenger se desfășoară între 16-21 august anul curent.

Amintim că alți jucători de la CSM Oradea participă sau au participat la diferite acțiuni ale echipelor naționale ale României în această vară. Este vorba despre:

  • Seniori – Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu
  • U20 Masculin – Enzo Vescan, Luca Năstruț, Vlad Marinău
  • U18 Masculin – Vlad Marinău, Bogdan Creț