Record egalat de victorii consecutive în campionat

CSM CSU Oradea a egalat propriul record absolut de victorii consecutive în Liga Națională. Roș-albaștrii au învins BCM U FC Argeș Pitești, scor 78-54, în Meciul 1 din semifinalele campionatului.

Aceasta este a 14-a victorie consecutivă în actuala ediție de campionat. Ultimul eșec al bihorenilor s-a consemnat la începutul lunii aprilie anul curent, la Pitești, chiar pe mâna lui BCM U FC Argeș. Atunci, alb-violeții au marcat ultimele șapte puncte și au învins la limită.

Ulterior, CSM CSU Oradea a repurtat 11 victorii în ultimele 11 partide jucate în sezonul regulat al Ligii Naționale. De asemenea, elevii lui Cristian Achim au învins SCM Timișoara cu 2-0 la general în primul tur al playoff-ului, iar acum au învins Piteștiul în deschiderea semifinalelor.

Așadar, bihorenii au 14 victorii consecutive la activ în campionatul național. Acesta este recordul absolut, unul ce a fost stabilit pe parcursul sezonului competițional 2012/13. CSM-ul a început acea serie în etapa a 6-a, după ce au cedat pe terenul propriu cu BCM Elba Timișoara, în runda a 5-a. Orădenii au câștigat 14 partide consecutive și au ajuns la 18-1 după jocurile etapei a 19-a în acea ediție de campionat.

Reamintim că în sezonul 2015/16, atunci când a câștigat primul titlu național, CSM CSU Oradea a avut o serie de 13 victorii consecutive în toate competițiile. Este vorba despre 11 victorii succesive în campionat și 2 în Cupa României.

Următorul meci oficial al CSM-ului este programat pentru joi (27.05), ora 19:00, tot la Arena Antonio Alexe. Adversar va fi BCM U FC Argeș Pitești, în continuarea seriei din semifinalele LNBM – ediția 2020/21.