Remiză în ultimul meci de pregătire din Serbia

CSM CSU Oradea a încheiat turneul de pregătire susținut în Serbia. Vineri (16.09), roș-albaștrii au întâlnit pe Borac Cacak, echipă angrenată în Liga Adriatică. Meciul a reprezentat un test deosebit de util pentru formația antrenată de Cristian Achim, în compania unui oponent agresiv și cu calitate. Rezultatul final al partidei a fost de 76-76.

Partida a început cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Ogden. CSM-ul a deschis confruntarea mai bine, având inspirație la finalizare și un ritm de joc solid. Roș-albaștrii au beneficiat de punctele lui Tarolis și de intensitatea lui Neal. Cel din urmă a adus un plus evident de ritm întregii echipe, lucru confirmat și în precedentele partide la turneul din Serbia.

S-a intrat în rotație, iar Justin Carter a adus un plus semnificativ orădenilor la finalizare, marcând 14 puncte în prima repriză. Oradea a avut inițiativa pe tabela de marcaj, dar a cedat-o după ce echipa din Cacak și-a elevat nivelul de agresivitate. În plus, CSM-ul a irosit câteva atuncări deschise. Astfel, situația la conducere s-a schimbat, Borac Cacak conducând după 20 minute de joc cu scorul de 44-42.

Două reușite de pe semicerc semnate Stephen Holt au readus CSM-ul la conducere, dar echipa gazdă a reacționat, fiind extrem de periculoasă la semicerc. A urmat o perioadă de câteva minute în care ofensiva orădeană a rămas fără efect pe tabela de marcaj, irosindu-se mai multe aruncări deschise de la mare distanță. Perioada dificilă în atac s-a prelungit, sfertul al 3-lea încheindu-se cu scorul de 63-54 în favoarea lui Borac Cacak.

Defensiva CSM CSU Oradea a fost la înălțime în debutul sfertului 4. Jocul ofensiv a rămas însă în continuare dator. Numeroase aruncări complet deschise au rămas neconcretizate, însă tripla lui Tarolis și reușita lui Baciu de la semidistanță a adus formația orădeană la egalitate. Borac a revenit la conducera chiar la jumătatea acestei perioade de joc, cu o liberă. Replica a venit de la Tarolis, extrem de sigur la linia de pedeapsă, iar CSM-ul a venit în avantaj. Sârbii au reacționat, preluând conducerea cu două minute înainte de final.

După timeout, Tarolis a egalat pe contraatac. Markovic a fost descalificat în penultimul minut de joc, dar Tarolis a fost impresionant, reușind un coș cu fault cu 19 secunde înainte de final. Lituanianul a transformat libera pentru a aduce CSM-ul în avantaj. Kris Richard a oferit ajutor în defensivă, dar Cacak a restabilit egalitatea cu o triplă în penultima secundă de joc. Achim a cerut timp de odihnă, dar acțiunea a rămas fără rezultat pe tabela de marcaj.

Antrenorii celor două echipe au căzut de acord ca meciul să nu intre în prelungiri, după o perioadă aglomerată ca număr de meciuri pentru ambele protagoniste.

Donatas Tarolis a totalizat 23 puncte, Justin Carter a adăugat 14 puncte, Errick Neal a terminat cu 12 puncte, iar Stephen Holt a încheiat cu 11 puncte pentru CSM CSU Oradea.

Roș-albaștrii se întorc acasă, urmând să încheie presezonul cu două meciuri în fața propriilor susținători, la memorialul Antonio Alexe.