Reunirea echipei de polo pe apă este programată pentru 25 Iulie

Echipa de polo pe apă CSM Oradea demarează pregătirile pentru noul sezon competițional la începutul săptămânii viitoare, mai exact pe data de 25 Iulie anul curent, cu începere de la ora 11:00. Vicecampioană în ultimii ani ani, echipa orădeană pornește la drum cu mai multe noutăți.

Acestea au fost dezvăluite pe parcursul ultimelor două luni. CSM Oradea s-a despărțit de antrenorul Dorin Costrăș după cinci ani de colaborare și l-a desemnat pe Ciprian Cîmpianu – unul dintre cei mai longevivi și de succes antrenori din poloul juvenil orădean – în funcția de antrenor principal. Alături de acesta, în staff-ul tehnic al echipei orădene de polo a fost numit Christian Șandor pe post de antrenor secund.

CSM Oradea a perfectat cinci transferuri în această vară. Este vorba despre portarul Marius Țic, respectiv jucătorii Tiberiu Negrean, Levente Vancsik, Vlad Dragomirescu și Mihnea Gheorghe. Dacă pentru primul din această înșiruire se întâmplă în premieră să facă parte din echipa Clubului Sportiv Municipal, ceilalți patru revin la echipă.

Totodată, CSM Oradea a luat decizia de a continua colaborarea cu o bună parte a jucătorilor de bază din sezonul precedent. Între aceștia se numără Alex Popoviciu, Silvian Colodrovschi, Bogdan Remeș, Ferenc Czenk, Nichita Ilisie sau Mateja Asanovic. Lista este în continuare deschisă în ceea ce privește continuarea colaborării cu o parte a jucătorilor din sezonul 2021/22. Lotul va fi completat cu trei jucători de la echipa de juniori a clubului. Este vorba despre Marcu Szilagyi – portar, respectiv Ianis Soponar și Andrei Marinescu – jucători.

La reunirea echipei de lunea viitoare vor absenta, motivat, opt dintre componenții echipei. Este vorba despre Marius Țic, Vlad Dragomirescu, Levente Vancsik, Ferenc Czenk, Silvian Colodrovschi, Bogdan Remeș, Raul Gavriș și Nichita Ilisie. Aceștia sunt în programul echipei naționale a României care se pregătește pentru participarea la Campionatul European de polo pe apă – ediția 2022, eveniment programat a se desfășura între 27 August – 10 Septembrie anul curent, la Split (Croația).

Până la această oră a fost confirmată retragerea lui Ramiro Georgescu din activitate. De asemenea, portarul Lazar Brakocevic a semnat cu o echipă din Serbia. O altă desprățire este cea legată de juniori Bajusz Benett, plecat în Ungaria. Lista plecărilor de la echipă nu s-a încheiat.

În sezonul competițional 2022/23, CSM Oradea va lua startul în Superliga Națională, Cupa României, dar și în LEN Champions League. Vom reveni cu informații referitor la aceste competiții.