Rezultatele echipelor U14 și U18 la turneele din perioada 19-20 Martie 2022

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 19-20 Martie anul curent, echipele de juniori CSM Oradea au participat la trei turnee în cadrul Campionatelor Naționale de juniori ale României – ediția 2021/22 la baschet masculin. Trecem în revistă rezultatele obținute de acestea.

CN U14 Masculin

În cadrul competiției destinate generației 2008, CSM CSU LPS Oradea, formație antrenată de Ivan Gemaljevic și Melania Kokovay a înregistrat următoarele rezultate în cadrul turului fazei semifinale, desfășurat la Sibiu:

  • vs Laguna Alb București, scor 52-65
  • vs BC CSU Sibiu, scor 43-52
  • vs Shooting Stars Buftea, scor 50-49

Astfel, orădenii au 1-2 la general și se situează pe locul al 3-lea în clasament la jumătatea fazei semifinale, dar vor avea de luptat în continuare pentru calificarea între primele 12 echipe ale țării. Returul se va desfășura în perioada 15-16 Aprilie 2022. Primele trei clasate avansează la turneul final.

CN U18 Masculin

Aici, LPS Bihorul CSM Oradea participă cu două echipe. Prima este prezentă între primele 16 echipe ale țării și a participat la turneul de la Tîrgu Mureș, unde s-a desfășurat turul Grupei I. Aici, prima echipă U18 a clubului orădean a reușit să se revanșeze pentru singurul eșec stagional suferit în competiție până la această oră, chiar pe teren lui CSM Tîrgu Mureș.

Echipa pregătită de către Ivan Gemaljevic și Alin Cureș a înregistrat următoarele rezultate:

  • vs SCM Timișoara, scor 75-54
  • vs CN Aurel Vlaicu București, scor 88-63
  • vs CSM Tîrgu Mureș, scor 87-71

Cu un bilanț de 3-0, formația orădeană se situează pe locul 1 după primul turneu și are șanse foarte mari de calificare la turneul final. Returul se va desfășura pe parcursul lunii Aprilie, în urma căruia primele două clasate avansează la turneul final.

În schimb, a 2-a echipă a evoluat pe teren propriu. Gruparea antrenată de Alin Roșu evoluează într-o grupă valorică inferioară și a înregistrat următoarele rezultate:

  • vs BC Valbon Arad, scor 51-57
  • vs CSU Brașov, scor 89-36

Așadar, această echipă are un bilanț de 1-1 și ocupă locul 2 în grupă, ca urmare a turneului pe care l-a găzduit.