Robert Gal se alătură echipei de handbal CSM Oradea

Robert Gal se alătură echipei de handbal masculin CSM Oradea. Părțile au parafat un acord cu valabilitate pentru sezonul competițional 2022/23, urmând ca amintitul jucător să ajute echipa în primul eșalon al României.

Originar din Brașov, înalt de 1.95 metri și cântărind 83 kilograme, în vârstă de 26 ani, Gal evoluează pe post de inter stânga. El are deja o activitate îndelungată în handbalul românesc, jucând de-a lungul timpului pentru CSȘ Dinamo Brașov (unde a deprins tainele jocului de handbal sub comanda lui Cristian Filip), CNE Sighișoara (2011/14), HCM Constanța (2014/15), CSM Bacău (2015/21) și CSM Alexandria (2021/22).

Gal are în palmares o participare la Campionatul European U18, fiind căpitan al generației 1996/97. De asemenea, el a obținut o calificare la Campionatul Mondial U20, alături de generația superioară va vârstă (1994/95). La nivel internațional, Robert a acumulat experiență alături de HCM Constanța, printr-o participare în Cupa EHF. Aici, el a reușit să marcheze 27 goluri.

Pe postul de inter stânga, la CSM Oradea, Gal va împărți timpul de joc cu Borivoje Djukic, din Serbia. Alături de aceștia, formația orădeană a mai perfectat transferurile lui Márk István Kovács și Adrian Ioan Țenghea, prelungind angajamentul lui Paul Oargă și Csongor Szasz. Staff-ul tehnic al CSM-ului este condus de către George Tăutu și Cosmin Liberț.